Eliud Kipchoge, maraton, Boston Marathon, világcsúcstartó,

Eliud Kipchoge bejelentette következő versenycélját, indul a 2023-as Boston Marathonon

Forrás: Getty Images
A világcsúcstartó, kétszeres maratoni olimpiai bajnok első alkalommal áll rajthoz Bostonban, célja pedig nem más, mint gyarapítani a győzelmek sorát a World Marathon Majors versenyeken.

A sporttörténelem eddigi legnagyobb maratonfutója a hat maraton közül négyen már nyert – Berlinben, Tokióban, Londonban és Chicagóban. Szám szerint négyszer nyerte meg a londoni és a berlini maratont, 2014-ben a chicagói maratont, idén pedig Tokiót, összesen 10 World Marathon Majors győzelmet aratott. Nem titkolt céljai között szerepel, hogy mind a hat WMM versenyen győztes legyen, illetve az is, hogy ő legyen az első atléta, aki zsinórban három aranyat nyer maratonfutóként olimpián.

The next chapter.

My next race?

Posted by Eliud Kipchoge on Thursday, December 1, 2022

A 38 éves kenyai hossztávfutó idén leporolta saját 2018-ban elért világcsúcsát 30 másodperccel gyorsabb időt futva, új rekordja 2:01:09 lett. Ugyan nem valószínű, hogy jövő tavasszal világrekordot láthatunk tőle Boston kihívásokkal teli dimbes-dombos útvonalán, ám pont ezért is komoly kihívás és rang jó helyezést elérni a világ legrégibb utcai futóversenyén. A Boston Marathonon 40 éve nem indult regnáló maratoni csúcstartó.

Eliud Kipchoge utolsó tengeren túli versenye a 2014-es chicagói maraton volt, melyen első helyen ért célba. 2013-an debütált Hamburgban, összesen 17 maratont futott (köztük kettőt olimpián), melyek közül 15 versenyen győzött. A pályacsúcstartó Kipchoge honfitársa, Geoffrey Mutai, ideje – melyet 2011-ben ért el és a világ leggyorsabb eredménye volt- 2:03:02. Mivel a bostoni útvonal A-ból B-be tartó, és több a szintcsökkenés benne, mint az emelkedés, ezért nem számított hivatalos világcsúcsnak. Kevesen fogadnának arra, hogy nem éri el Bostonban a 11. WMM győzelmet.

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

A legújabb Runner’s World fő témája a téli futások és az alapozás, hogy ebben az időszakban is megtartsd az egészséged, a fittséged és a teljesítményed, és magabiztosan kezdhess el majd készülni a tavaszi versenyekre. Ezen kívül a zene is főszerepet kapott, hiszen az egyik leghűségesebb futópartnered lehet, ha jól használod. Hazai futók pedig el is mondják, melyek a kedvenc zenéik az edzések alatt. A címlapon Szakács Gergő, akit bár dalszövegíró, zeneszerző és énekes minőségben ismerünk legtöbben, szenvedélyes futó is. Természetesen az izgalmas interjúk és történetek sem maradtak el, jó olvasgatást mindegyikhez! További információk: https://www.runnersworld.hu/megjelent/uj-runners-world-szakacs-gergo

995 Ft

1095 Ft