paralimpia, paraatlétika, Ekler Luca, távolugrás,

Ekler Luca mától paralimpiai bajnok távolugró!

Forrás: Christopher Jue / Getty Images
Ráadásul világcsúccsal nyert a tokiói paralimpián!

A 22 éves paraatléta, fő számában, a távolugrásban már az első kísérletével kilenc centimétert javított az idei Bydgoszcz-i Európa-bajnokságon felállított 5.51 méteres világrekordjánál, amelyet a harmadik sorozatban 5.63 méterre javított, ezzel megerősítve első helyét.

Ekler Luca fantasztikus teljesítményével Oláh József és Szabó Tibor után a magyar atlétika történetének harmadik paralimpiai bajnoka lett.

Paralimpiai bajnok🤍🇭🇺

Posted by Ekler Luca paralimpikon atléta on Tuesday, August 31, 2021
"Itt és most beteljesült minden, amit szerettem volna."
nyilatkozta Luca az események után az MTI-nek.

Mint mondta, a mezőny többi tagját szemmel tartotta, de csak magára figyelt: "Versenyeztem már ezekkel a lányokkal, és úgy gondoltam, ha a legjobbamat hozom, senkitől nem kell tartanom."

A rekorddöntésre nem készült, ez csak bónusz volt.
"Az otthoni versenyeken az 5,60-5,70 stabilan szokott menni. Azért más, ha ellenfelekkel ugrom, itt nem volt, aki tolt, akivel minden centiért meg kellett küzdeni. Ezért szeretek otthon az ép atlétákkal versenyezni, mert ösztönöznek, itt viszont magamat kell ösztönöznöm, most ennyire sikerült." - fogalmazott.

Luca szombaton negyedik lett 100 méteren és pénteken még 400-on indul, melyen elsődleges célja okos futással bejutni a szombati fináléba.

Forrás: atletika.hu