cynthia arnold,futás,babakocsis futás

Egy nő három gyerekkel, babakocsit tolva futott félmaratont – és döntött csúcsot

Forrás: RunnersWorld.Com
Még hogy a gyerekek mellett nincs idő futni? Egy amerikai nő bizonyítja, hogy ez nem akadály!

A 34 Cynthia Arnold a Missoula Marathon félmaratoni távján indult el 3 pici gyerkőcével, akiket babakocsiban tolt maga előtt. Nem csak lefutotta a távot, de 20 percet javított a világrekordon, amit eddig hármas babakocsival futottak: eddig 1:47:32 volt a legjobb 21K-s idő, most viszont 1:29:08 lett.

Az sem elhanyagolható, hogy összesítésben a nők között 14. lett, és harmadik a korcsoportjában, ami rettentő szép eredmény tekintve, hogy milyen plusz „teherrel” futott. Azt el kell mondani, hogy Cynthia iskolás kora óta a futás szerelmese, de teljesen átértékelte ezt a sportot, amióta gyereki vannak.

Állítása szerint régen folyton a tempón görcsölt, vagy hogy épp milyen futócipőben fusson, most viszont sokkal fontosabb már, hogy egyáltalán el tudjon menni, a gyerekek biztonságban legyenek, és jól érezzék magukat: a kis dolgok nem számítanak. És ez a versenyen is így volt:

„A célba érkezés pillanata szülőként érintett meg inkább, mint futóként”

A futással pedig állítása szerint azt szeretné megmutatni a gyerekeinek, hogy milyen fun dolog ez a sport, és hogy már most kóstoljanak bele, hogy később saját maguk igényeljék a mozgást.

Szívből gratulálunk a szuper teljesítményhez!