triatlon, ironman, beltéri ironman

Egy iraki származású amerikai nő az első, aki beltéri Ironmant teljesített

Forrás: Getty Images
Mais Abousy 80 hosszt úszott egy 50 méteres medencében, 180 kilométert biciklizett görgőre szerelt kerékpáron és futott egy maratont futópadon.

Az iraki nő 10 éves korában, 1991-ben menekült a családjával az Egyesült Államokba az öbölháború elől. Származása miatt különösen fontos volt számára, hogy új hazájában egyrészt elfogadják, másrészt hazája megítélésén saját eszközeivel tudjon javítani. Közel-keleti nőként számára a futás nem függött össze mással, csakis a meneküléssel. Ezért is volt óriási dolog, amikor 2014-ben teljesítette a Chicago Maratont, ráadásul azzal szembesült, hogy bárki, bármilyen zászlóval futhat, származástól függetlenül mindenki számára jár a megbecsülés és a tisztelet.

A sportnak, a futásnak azóta jótékonysági célt is szentel. Eddig nagyjából 30 ezer dollárt gyűjtött az Iraki Gyermekek Alapítványa javára, amely a bántalmazott, elhanyagolt, kiszolgáltatott és kizsákmányolt gyermekeket segíti. Úgy érzi, hogy ezzel tartozik azok számára, akik ma is nehéz körülmények között boldogulnak Irakban.

BIO Chlorella por 100 g

BIO Chlorella por 100 g

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

A 39 éves Mais azért döntött úgy, hogy a négy fal között teljesíti ezt a hosszú távú triatlon kihívást, mert a koronavírus-járvány miatt valamennyi versenyét eltörölték, ám közben arra is rájött, hogy nincs szükség versenyre ahhoz, hogy a céljait elérje. A felkészülés során sokat edzet futópadon és a saját garázsukban görgőzött.

A kétgyermekes anyuka nem minden nehézségtől mentesen teljesítette a szokatlan Ironman távot, a maraton során már testszerte voltak kellemetlenségei, de ismerősei, szimpatizánsai és családtagjai a helyszínen is támogatták, a mellé állított két futópadon vele együtt futottak.

„Mindenkinek meghagyom ezt a képet a 140,6 mérföld utolsó pillanatáról. Ami viszont nincs a fotón, az a sok ember, akik személyesen és virtuálisan is mögöttem álltak, segítettek abban, hogy idáig eljussak, és mindig bátorítottak, hogy fejlődjek” – írta Mais Abousy a szokatlan kihívást követően.

Runner’s World 2020/02 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/02 (digitális verzió)

A koronavírus-járvány egy pillanat alatt rendezte át a mindennapjainkat, így a tavasz, ami alapvetően a versenyekről, utazásokról és közösségi rendezvényekről szól, most teljesen más szerepet kapott, mi pedig abban szeretnénk segíteni, hogy ebből tudd kihozni a maximumot! Hogyan tervezz újra? Hogyan fuss a szabadban? Miként őrizd meg az egészséged? A válaszokat a magazinban találod, ahogy egy különleges Green Running mellékletet is, ami a környezettudatosság szellemében készült! Hiszen ez a téma is teljesen új fókuszt kapott a jelenlegi helyzetben, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé lenne fontos, sőt! Mindemellett sok-sok hasznos edzéstippet találsz a magazinban, hiszen a kihívások most is fontosak!

595 Ft

Abousy ezek után szeretne felkészülni egy teljesen önálló szervezésű Ironman távú kihívásra szülőhazájában, Irakban, ami tehát nem versenykörülmények között zajlana, hanem saját maga állítaná össze a pályákat. Nem lesz könnyű dolga, mert olyan útvonalak is érintettek lennének, ahol nem ritka a bombarobbanás, ráadásul sivatagi klímán kell boldogulnia, ám számára nem az egyszerűbb út a lényeges, hanem az, hogy megmutathassa a világnak, milyen Irak szerethető oldala.