Borítókép: Őrület! Ez a férfi Amerika 50 államában és az összes kontinensen futott egy-egy maratont egy év alatt!

Őrület! Ez a férfi Amerika 50 államában és az összes kontinensen futott egy-egy maratont egy év alatt!

Forrás: runnersworld.com
Dave Jones tavaly Alabamától Washingtonig és mind a hét kontinensen teljesítette a maratoni távot.

Az ultramaratonista és motivációs előadó tavaly januárban kezdte a 42.2K-s versenyek teljesítését és idén januárban futotta az utolsó versenyét, mely a kihívásához kapcsolódott volna. Így elmondhatja magáról, hogy minden kontinensen és Amerikai összes államában lefutotta a maratont. 2017. január 31-re pedig a Triple 7 Quest nevű versenysorozatot is kipipálhatta a listáján (amit ma már Triple 8-nek neveznek, hála az éppen nagy vitákat kirobbantó Zélandia létezésének) - ahol egy hét alatt teljesített minden kontinensen napi egy maratont.

Miután néhány államban versenyzett, eldöntötte, hogy akkor már egész Amerikát bejárja és mindenhol fut egy maratont. Az utolsó, Új-Zélandi versenye után (ami az 58. volt a sorban) már elmondhatta magáról, hogy a világ minden kontinensén és Amerika összes államában futott.

Sajnos Dave az utolsó néhány maraton teljesítése előtt eltörte a lábát, így sérülten állt rajthoz a hawaii és új-zélandi rendezvényeken. Ettől függetlenül a kihívás végeztével bőven volt ideje elgondolkodni a sikerein, élményein. A legfelemelőbb pillanat számára az volt, amikor az édesanyja vele együtt teljesítette élete első maratonját, a felesége 21K-t futott, kislánya pedig a futás egy részén kísérte. Ha ez nem lenne elég, még az egyik legjobb barátja is Dave hatására nevezheti már magát maratonistának.

“Ha szeretnéd megismerni a környezetedet, azt csak úgy teheted meg, ha bejárod az országot és új kapcsolatokat építesz, ezáltal szélesíted a látókörödet.”
mondta az ultrafutó.
“Úgy gondolom, hogy nem vagyok annyira jó futó, ezért szerintem rengetegen teljesítenének nálam jobban ezeken a versenyeket. Egyelőre az Örök Állóképességi Kihívás finishereinek száma egy. Remélem, a jövőben ez változik.”
zárta a beszélgetést a férfi.

Hozzátette, hogy bízik abban, hogy többen is követik a példáját, hiszen szívesen kihív bárkit arra, hogy 58 maratont teljesítsen egy év alatt.

Mi is reméljük!

Jól jönne még egy kis motiváció?