csillag eszter

Csillag Eszter minden idők legjobb magyar eredményét érte el a Terepfutó VB-n!

Forrás: SZÁSZ NORBERT
Csillag Eszter negyedikként ért célba a Thaiföldön megrendezett Terepfutó Világbajnokságon!

Csillag Eszter az egyedüli magyar futó, aki rajthoz állt az idei thaiföldi VB-n, de nem csak szimplán rajthoz állt, hanem olyan eredményt ért el, amilyet előtte még soha egy magyar futónak sem sikerült ezen az eseményen: Eszter a 4. helyen ért célba, 8:49:24-es idővel a 4800m szintet tartalmazó 78km-es távon.

Eszter óriási harcos, hihetetlenül kemény és kitartó, aki már többször is bizonyította, hogy nem csak különleges tehetség, de egy igazi példakép, egy hihetetlenül szívós futó!

Érdekesség, hogy Eszter edzője, Ida Nilsson is indult a versenyen, ő második lett a nők között, tanítványát 15 perccel előzte meg.

Csillag Eszter nevét 2019-ben ismerhette meg a magyar terepfutó közösség, amikor karjában egy kislánnyal második helyen futott be a Salomon Ultra-Trail Hungary 112 kilométeres távján. Magyarországon ez volt az első terepfutóversenye, az első 100-asa. Eszter azóta már olyan sikereket tudhat magáénak, mint a 2021-es negyedik helyezése az Ultra-Trail du Mont-Blanc CCC távján, idén pedig már a királytávon, az UTMB-n (175 km / 9750 m+) lett ötödik. Eszter előtt nincs lehetetlen, ráadásul nem csak terepen teljesít jól, hiszen az idei Spar Budapest Maratonon ő lett az első nő!

csillag eszter
Forrás: Ultra-Trail Hungary

Eszter befutóját a thaiföldi terepfutó VB-n itt megnézheted:

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!