futas ultrafutas lubicsszilvi dijatado magyarsportnapja

Csik Ferenc díjat kapott Lubics Szilvia

Forrás: MTI/Soós Lajos
A Magyar Sport Napja alkalmából kapta a rangos kitüntetést a kiváló ultrafutó, aki azonban nem élvezte sokáig az ünnepi pillanatokat, mivel már várta az Ultrabalaton.

A Magyar Sport Napját már 2000. óta minden évben május 6-án ünnepeljük. 1875. május 6-án ugyanis Budapesten került megrendezésre a kontinens első szabadtéri sportversenye a Magyar Atlethikai Club szervezésében. Ezen jeles alkalomból tartott a Puskás Arénában 2023. május 5-én délelőtt a Sportért Felelős Államtitkárság sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepséget, ahol a rangos Csik Ferenc díjban részesült Lubics Szilvia. A kiemelkedő sportteljesítmény és életmű alapján Lubics Szilvi mellett Csik Ferenc-díjat kapott a Sallay András-Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncospár mindkét tagja is.

Lubics Szilvia közel 17 éve tartó sikeres ultrafutó pályafutásának nem ez az első állami kitüntetése, hiszen 2016-ban, addigi eredményeit a Magyar Becsület Rend kitüntetéssel ismerték el.

A díjátadó gála örömteli pillanatait Szilvi nem élvezte sokáig, mivel várt rá a soron következő versenye, a XVII. NN Ultrabalaton. Idén azonban nem egyedül, hanem páros versenyben, ráadásul férjével, Lubics Györggyel indult, aki már a díjátadó ünnepi perceiben is szorgosan rótta a kilométereket a Balaton partján a „Ballagásra beérünk“ párosaként.

A Lubics-házaspár ráadásul nem véletlen választotta ezt a jól csengő csapatnevet, és habár nem a páros pályacsúcs a céljuk, mégis igyekezniük kell a Balaton körbefutásával, hogy hazaérjenek legkisebbik fiúk középiskolai ballagására.