Borítókép: Csak semmi dilizés: Ez itt New York

Csak semmi dilizés: Ez itt New York

A New York City Marathon versenyszabályzata nem tűri a marhulást. Íme öt dolog, amit tilos csinálni a verseny közben.


1. Nem szabad kötni!


Jogosan teszik fel most sokan a kérdést, hogy kinek jut eszébe kötni futás közben, de van ilyen. David Backock még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mert ő készítette a maratoni táv közben valaha kötött leghosszabb sálat (3.65 m). New Yorkban azonban ezt idén nem döntheti meg, ugyanis külön kiKÖTÖTTÉK, hogy nem lehet kötőtűt bevinni a pályára.

2. Tilos a saját drón


Semmit sem lehet a pályára vinni, ami repülésre képes egy ki-bekapcsoló gombbal, ugyanis márciusban, a New York-i félmaratonon a cél előtt egy kilométerrel hatalmas rémületet keltett egy eltévedt drón, amit a terrorelhárítók iktattak ki. Tiszta Amerika.

3. Hálózsák? Szó se lehet róla


4:20:21. Ennyi a hálózsákban megtett maraton világcsúcsa. Ez sem New Yorkban lesz megdöntve, ugyanis ide sem paplant, sem hálózsákot, sem vastag takarót nem lehet bevinni.
The Scotiabank 2014 Toronto Waterfront Marathon


4. Zsonglőrök kizárva


Michal Kapral úgy szeret maratont futni, hogy közben kicsi babzsákokkal zsonglőrködik. Erre New Yorkban nincs lehetősége, itt ugyanis a babzsákot sporteszköznek minősítették, és mint ilyen, nem vehető igénybe a futáshoz. Kapral nemrég 2:50 alatt tette meg a maratont úgy, hogy közben öt babzsákot dobált a levegőbe, most azonban jobb időeredményre számít (hiszen szabad lesz a keze), és arra, hogy Los Angeles-ben nem fogják tiltani a zsonglőrködést.

5. Nemcsak ciki a szelfibot...


...de veszélyes is, ezért természetesen tilos a használata a verseny közben. Ugyanez vonatkozik a fejre és testre szerelhető kamerákra is.