Ironman, verseny,

Sporttörténelmet írt Chris Nikic: Down- szindrómásként elsőként teljesített egy Ironmant

Forrás: Jonathan Bachman/Getty Images for IRONMAN
Érdemes már most megjegyezni a 21 éves Chris Nikic nevét, a fiúét, aki első Down- szindrómásként teljesített egy Ironmant.

3,86 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározásból és egy maratonfutás: ebből áll az Ironman, amit a napokban a 21 éves amerkai sportoló a floridai Panama City Beach-en teljesített. Chris Nikic azonban sporttörténelmet írt, méghozzá azért, mert ő a világon az első Down-szindrómás, aki képes volt átmenni ezen az erőpróbán - ami állítólag tényleg a világ egyik legkeményebb Ironman-je.

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Figyelem!

Ne használja irritált, sérült bőrön! Ne alkalmazza csecsemőknél és kisgyermekeknél! Ne alkalmazza terhesség alatt!

Használat után mindenképpen mosson kezet! Irritálhatja a nyálkahártyát! Szembe és nyálkahártyára kerülés esetén azonnal bő langyos vízzel mossa ki, majd vizsgáltassa meg az irritált területet orvossal!

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

2190 Ft

Nem is akárhogyan! Nikic 14 perccel a hivatalos szintidő alatt tudott teljesíteni: 16 óra, 46 perc, 9 másodperc alatt tudta le a futást, az úszást és a kerékpározást.

A fiatal fiú természetesen azonnal óriási sztár lett az Instagramon, ám ennél sokkal fontosabb, hogy rengeteg, hozzá hasonló problémával küzdőnek mutat példát és ad erőt emberfeletti teljesítményével. Édesapja fia célba érése után arról beszélt, azért fantasztikus ez az egész, mert megmutathatja másoknak, hogy bármit elérhetnek.

Hihetetlen, de a srác állítólag 3 éve kezdett sportolni, méghozzá egyszerű fekvőtámaszokkal - innen fejlődött és haladt, egészen az Ironmanig. Apja egykor azt mondta neki, hogy lehet videójátékozni egész nap a kanapén, ám akkor nem tudja majd megvalósítani az álmait...

A verseny 42 éves történelmében egyébként ő az első Down-szindrómás, aki egyáltalán jelentkezett a megmérettetésre.

És hogy mi Chris álma? Pár hete erről nyilatkozott a Runner's World.com-nak:

Az az álmom, hogy vehessek egy saját autót, házat, és legyen egy dögös, szőke, dohányzó feleségem Minnesotából!
Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

 

395 Ft

Az Ironman már letudva - a többi már biztosan jön magától!