Camille Herron, ultrafutás, 48 óra, világcsúcs,

Camille Herron bődületes 48 órás világcsúcsot futott a hétvégén

Forrás: Getty Images
Pörög a 48 órás világcsúcsdöntés, ugyanis utoljára idén februárban dőlt meg a rekord a brit Jo Zakrzwbskinek köszönhetően. Camille Herron most olyan eredményt állított fel, amivel nagyon komoly feladatot adott a pályatársaknak a versenyszám rekordjának újbóli megdöntéséhez, ugyanis több mint 23 kilométerrel futott többet az előző világcsúcsot érő eredményhez képest.

A 41 éves amerikai extrém tehetséges ultrafutó 48 óra alatt 435,336 kilométert tett meg egy 400 méteres pályán (1088 kört futott) az ausztráliai Bruce-ban megrendezett Sri Chinmoy 48 órás versenyen. A korábbi rekordot körülbelül 45 órával a rajt után érte el, ezt követően még közel 3 órán át futott. A verseny felénél tartott egy 40 perces pihenőt, illetve további 8-10 perces szüneteket a futás során, de ezzel együtt is körülbelül 6:37-es átlagtempót futott 48 órán keresztül, tehát a tényleges futástempója ennél gyorsabb volt.

Összesen két férfi van, aki nála többet futott ezen a versenyszámon, köztük a világcsúcstartó Yiannis Kouros, aki 473,495 kilométerrel állított fel rekordot 1996-ban. Tehát minden idők harmadik legjobb eredményét érte el.

Camille 2015-ben kezdett ultratávokat futni, rövid időn belül bizonyította, hogy különleges tehetsége van ebben a műfajban. Jelenleg is ő tartja az 50 mérföldes, a 100 mérföldes és a 24 órás futás világcsúcsát, illetve további korosztályos világcsúcsokat is jegyez. Mostani eredményével megdöntötte a 48 órás amerikai rekordot, de nemcsak a női mezőnyben elért távot múlta felül, hanem a férfit is. A korábbi amerikai férfi 48 órás csúcs 421,9365 kilométer volt, ezt az eredményt 2017-ben Olivier Leblond futotta. Camille korábban a Nike, majd a Hoka szponzoráltja volt, de év elején új szerződést írt alá a Lululemonnal. A sporttudományi diplomát szerzett, egykor kutatási asszisztensként dolgozó Camille szívesen fut terepversenyeken is, ám világraszóló eredményeit síkon érte el.

The Sri Chinmoy Races 48 hour race has begun!! Camille is feeling strong!!

Posted by Camille Herron on Thursday, March 23, 2023