Borítókép: Pár nap múlva rajtol a Boston Marathon, el is árulunk róla néhány érdekességet

Pár nap múlva rajtol a Boston Marathon, el is árulunk róla néhány érdekességet

Forrás: getty images
Sokan úgy tartják, az idei versenyt várják a legtöbben, hiszen rengeteg amerikai nagyágyú rajtvonalhoz áll majd.

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a versenyről, és azt is elmondjuk, miért számít annyira különlegesnek.

Az Asics Frontrunner magyar csapatának tagja, Szabó Nóri is kvalifikált a versenyre, ő is rajthoz áll majd hétfőn.

Az amerikai nők versenye felelős a legnagyobb hájpért, hiszen az ország öt leggyorsabb maratonfutója is rajthoz fog majd állni. Shalane Flanagan (2017-ben a New York Marathon győztese), Desiree Linden (kétszeres olimpikon), Jordan Hasay (harmadik a Boston és Chicago maratonokon), Deena Kastor (amerikai csúcstartó ezen a távon) és Serena Burla (2:26:53-as időeredménnyel végzett az Osaka Marathonon). Nekik hasonlóan sikerek kenyai és etióp futókkal kell megküzdeniük az első helyért.

Egy férfi pedig azt tervezi, hogy az egész távot hátrafelé futva teszi majd meg, hogy így kerüljön be a Guinness rekordok könyvébe. Loran Zitomersky furcsa próbálkozásának azonban jótékony célja van, ezzel szeretné támogatni az epilepsziás betegeket, mivel testvére álmában, egy roham miatt halt meg. A Runner’s World amerikai kiadásának azt nyilatkozta, hogy ez lesz a legnehezebb dolog, amit életében csinált. Mi szurkolunk neki!

A verseny szervezői egyébként nagyjából 500.000 szurkolót várnak a helyszínre, ezzel a Boston Marathon lehet a leglátogatottabb egynapos sportesemény az államban.

Érdekes még, hogy az ünneplésre is nagy hangsúlyt helyeztek, hiszen a Sam Adams nevű bár külön erre az alkalomra készít sört, hogy a célbaérkezők méltó módon tudják majd megünnepelni a sikerüket.

Kövesd te is az eseményeket április 16-án!

Valószínűleg hasonló képek készülnek majd azokról is, akik Bostonban teljesítik a maratoni távot!