bicikli, verseny,

Tömeges bukás történt a hétvégén a Tour de France bicikliversenyen

Forrás: Anne-Christine Poujoulat - Pool/Getty Images
A francia rendőrség nagy erőkkel keresi azt a női szurkolót, aki miatt közel 60 sportoló szenvedett balesetet a hétvégén a Tour de France bicikliversenyen.

Minden idők egyik legnagyobb ütközése történt meg a hétvégi Tour de France-on - egyelőre úgy tűnik, hogy a felelős egy női néző, szurkoló, akit nagy erőkkel keres a rendőrség, és állítólag 1 év börtönbüntetés is várhat rá.

A szurkoló a pályára betartott ugyanis egy táblát, amin németül és franciául írt üdvözlést a nagyszüleinek. A táblába körülbelül 46 km-rel a cél előtt beleakadt a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin. A sportoló a tábla miatt elesett, méghozzá a mezőny elején, a sor megállt, sokan a földre kerültek - és 21 versenyző megsérült. Szerencsére az esés miatt csak egytelen versenyzőnek kellett feladni a versenyt.

Az esetről videó is készült:

A brit bicikliversenyző Chris Froome bal oldala és mellkasa is megsérült, csontja nem tört el. Szombaton a kórházban azt mesélte a Daily Mail-nek, hogy a másodperc törtrésze alatt 50-60 biciklista került a földre. Súlyos sérülései ellenére ő is befejezte a szakaszt.

A tömegbaleset a Saint-Rivoal hegy csúcsa közelében történt Saint-Cadou városában.

A nyitónapot egyébként Julian Alaphilippe nyerte, de ő se úszta meg sérülések nélkül: véres térddel ért be a célba.