Borítókép: Transamerica Rickey Gates módra

Transamerica Rickey Gates módra

A Forrest Gump egyik híres futós vonatkozása, amikor is Forrest elindul és keresztülfutja Észak-Amerikát. Ez megvan ugye?

Talán sok olyan futó van szerte a világon, akik valamilyen indíttatástól vezérelve nemcsak egy versenyen vagy bármilyen egyéb kihíváson vesznek részt, hanem egyszerűen csak elindulnak futni és addig futnak, ameddig jónak tartják. Persze van egy cél, de azon belül szabadon mozognak, szabadon futnak.

Rickey Gates-t a tavalyi amerikai elnökválasztás eredménye eléggé meglepte, hatására rájött, hogy nem ismeri a saját honfitársait, az amerikai embereket, s ez oly annyira zavarta, hogy 2017. március 1-jén elindult a dél-karolinai Charlestonból futva és úgy döntött, hogy átfut az ország nyugati oldalán található San Franciscóba, közben szétnéz egy kicsit a hazájában.

Útja során érint néhány híres trail útvonalat, emberekkel beszélget, ott alszik, ahol alkalma nyílik rá és a havi költési maximumát 1000 USD-ban határozta meg.

Rickey korábban sem volt otthonülő típus, az alábbi kisfilm bemutatja őt:

Mostani projektjénél nem visz GPS-t, de szinte napi rendszerességgel tölt fel fotókat insta oldalára, itt lehet figyelemmel kísérni.

Jelenleg már Kaliforniában fut, éppen a Tahoe-tó környékén.

Transamerica jellegű útja még körülbelül másfél hónapig, szeptember elejéig tart. A fotóin keresztül betekintést nyerhetsz ebbe a futószempontból kicsit bakancslistás kalandba.