dohányzás, maraton,

Az ember, aki 3:30-on belüli maratont fut és közben cigarettázik

Forrás: Getty Images
Ő pedig nem más, mint egy kínai futó, akit Chen bácsinak becéznek, és állítólag csak akkor dohányzik, amikor fut.

Kétségtelen, hogy a dohányzás rendkívül káros az egészségre, de hogy futás közben ez az ártalmas szenvedély hogyan lehet jelen, az teljes rejtély. Ám az általános egészségügyi intés ellenére egy kínai futó, akit Chen bácsinak neveznek, lefutotta a Xin'anjiang Marathont a kínai Jiande városban, miközben elszívott egy csomag cigarettát. Meglepő módon ennek ellenére igen tekintélyes idő alatt teljesítette a 42.195 kilométeres távot, 3:28-at futott a versenyen, ezzel az 574. helyen végzett, a több mint 1500 induló között.

Seorang pria di China menjadi sorotan setelah fotonya sedang marathon sambil merokok viral di media sosial. Lebih...

Posted by infipop.id on Wednesday, November 16, 2022

Az 50 éves férfiról készült fotók, melyek elterjedtek a kínai Weibo közösségi médiában, igazolják ezt a különös tettet, sőt korábbi versenyeken szintén készültek Chen-ről hasonló képek. A 2018-as Guangzhou Marathont 3:36-tal teljesítette és közben dohányzott, a 2019-es Xiamen Maratonon ugyanez volt a helyzet, célideje 3:32 volt.

Chen különös szokására felemás reakciók érkeztek a közösségi oldalakon befutott kommentek alapján. Volt, aki azt nyilatkozta, hogy meggondolatlan, amit tesz és nemcsak önmagával szemben, hanem a futótársakkal szemben is, hiszen a füstöt mások is szívják a mezőnyben.

Bár jelenleg nincs olyan szabály, amely tiltaná a maratoni versenyeken a dohányzást, de valószínű azért nincs szabályozás ebben a kérdésben, mert még nem merült fel, hogy szükség lenne rá, hiszen a dohányzás növeli számos súlyos egészségügyi állapot, köztük a rák, a szívbetegség és a szélütés kockázatát. Ki gondolná, hogy egy futó, aki testét rendszeresen edzi, ráadásul 3.30 körüli maraton fut, ily módon teljesíti a versenyt.

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Itt az ősz, és ezzel együtt legújabb lapszámunk is megjelent, ami segít neked akkor is, ha most kezdesz el futni, vagy éppen most kezded újra, mert nyáron leengedtél, esetleg leadnál pár kilót. De akkor is, ha keményen végig edzetted a nyarat, és ősszel a versenyeken szeretnéd végre learatni ennek gyümölcseit. Ha pedig éppen nincs különösebb sportcélod, csak olvasgatnál a futással kapcsolatban, akkor is számos hasznos és érdekes cikket találsz nálunk! Ízelítő a tartalomból: ITT

995 Ft

1095 Ft