baji balazs, atletika

Baji Balázs fotós stafétakihívást indított - te csatlakozol?

Fotós stafétakihívással népszerűsítik a sportok királynőjét a legsikeresebb magyar atléták a közösségi médiában. A láncban eddig Baji Balázs, Krizsán Xénia és Halász Bence osztotta meg az atlétikával kapcsolatos érzéseit, nem titkolt céljuk, hogy a stafétabot országos „turnéra” induljon az online térben, megszólítva a hobbisportolókat is.
„13 éves korom óta vagyok atléta. Azóta határozza meg az életemet és tölti meg a mindennapjaimat ez a csodálatos sportág. Megtanította többek között, mit jelent az alázat, a kemény munka, a küzdelem és szerencsére azt is, hogy milyen íze van a sikernek. De az atlétika nem csak az élsportolóké, de még csak nem is az atlétáké, hanem mindenkié!”
írja Instagram-posztjában Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó

Balázst legközelebb a Gyulai István Memorial versenyen láthat ország-világ. Sorait az #atletavagyok hashtaggel zárja, kihívottja pedig Krizsán Xénia, fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes magyar többpróbázó.

krizsan xenia
„Örömmel fogadtam el Balázs kihívását”
mondta Xénia, aki vasárnap országos csúccsal, a világ idei legjobb eredményével megnyerte a hagyományos götzisi hétpróbaversenyt.

„Nagyon kevés ember tudja, mi az a hétpróba vagy tízpróba. Remélem, ezzel a kezdeményezéssel minél több magyar emberhez eljuthatunk. Rengeteget számít az, hogy itthonról, Magyarországról sokan követik a versenyeinket, rengeteget ad egy sportoló számára, ha hallja, vagy a távolból érzi a bíztatást.”

halász bence

„Ez egy nagyon jó kezdeményezés, fontos lenne, hogy az atlétika is eljusson az átlagemberekhez: ha tévét néznek, tudják, hogy épp kinek szurkolnak” – érvel Xénia kihívottja, Halász Bence, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar kalapácsvető.

„Atlétának lenni számomra egyfajta elköteleződés az egészséges életmód mellett, és egyben a munka becsületének elsajátítása is, a jó eredményekért keményen meg kell dolgozni. Örülök, hogy az atlétacsalád tagja lehetek, a top atléták közül sokan kedveljük egymást, barátságok szövődtek, tényleg családias a hangulat. Ez egy olyan közösség, amelyben szívesen tölti az idejét az ember. Bár mindenki a saját eredményeiért dolgozik, de szurkolunk egymásnak, figyelemmel kísérjük az a többiek teljesítményét is. Az egész sportágnak jót tesz, ha valaki jól szerepel a nagyvilágban.”
Halász Bence

Ahogy Baji Balázs is leírta posztjában, a céljuk nem csak az, hogy a profi sporttársak használják a #atletavagyok hashtaget, hanem bárki, aki szabadidejében, egészsége megőrzése érdekében mozog a Margitszigeten vagy éppen a közeli horgásztó körül, atlétának érezze magát.

A közösségi média kihívás egyben a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj közösségi felvezetője is, hiszen július 5-én és 6-án ismét Székesfehérvár ad otthont Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenyének. A World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó, évente visszatérő nagy nemzetközi sporteseményen idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük hazánk legjobbjai is.

A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő magyar sportolók számára is. Idén a viadalon 20 versenyszám selejtezőit és döntőit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A szervezők és a résztvevő sportolók ezzel a nagydíjjal is emlékeznek az esemény névadójára, Gyulai István atlétára, sportújságíróra, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egykori főtitkárjára, aki idén lenne 78 éves.