félmaraton, világrekord, guinness-rekord, motiváció,

Apa-lánya páros világrekord született félmaratonon

Forrás: Getty Images
Hogy ez pontosan mit takar? Egy édesapa és leánya ugyanazon versenyen értek célba és idejük alapján ők azok, akik a leggyorsabb családi futamot teljesítették a klasszikus táv felén.

Marie-Ange Brumelot és édesapja, Nicolas Brumelot a New York-i RBC Brooklyn Félmaratonon váltak a kategória Guinness rekordereivé. Marie-Ange 1:13:46-ot futott és összetett harmadik helyen ért célba, míg Nicolas 1:31:46-tal nyerte meg az 55-60 éves férfiak kategóriáját. Összesített idejük 2:45:32. A duó 13 perccel döntötte meg a cambridge-i Clare Bovill és Jonathan Scott korábbi rekordját, ami 2:58:35 volt. Ők anya-fia párosként 2020 márciusában érték el ezt az eredményt.

A szülő-gyermek közös futórekordok rögzítésének szabálya, hogy egyrészt dokumentummal kell bizonyítani a rokoni kapcsolatot, másrészt a gyermeknek 16 éven felülinek kell lennie.

1:13:46 + 1:31:46 = 2:45:32

„Két új PB a zord körülmények ellenére, ami új Guinness-rekordot eredményezett a szülő és gyermek által lefutott leggyorsabb félmaratoni távon! Örökre büszke vagyok rád, Papa mindenért, amit teszel, és köszönöm a jó futógéneket” – írja közösségi oldalán Marie-Ange a sikeres versenyt követően!

A francia származású Marie-Ange Párizsban született, ott is nőtt fel, de ma már az Egyesült Államokban él, viszont Franciaországot képviselve indult volna a 2020-as atlétikai félmaratoni világbajnokságon a lengyelországi Gdyniában, ahol végül nem versenyzett. A 29 éves atlétanő egyéni csúcsot ért el a rekordot érő félmaratonon, előző ideje 1:14:18 volt és 2020-ból származott. 59 éves édesapja régóta futó, 46. maratonját nemrég teljesítette Hamburgban, ahol ráadásul új egyéni csúcsot futott, 3:20:49-cel!