Borítókép: Ismerd meg a világ első emberét, aki amputáltan teljesítette a a World Marathon Challenge-et!

Ismerd meg a világ első emberét, aki amputáltan teljesítette a a World Marathon Challenge-et!

Forrás: Sarah Reinertsen Instagram
Azaz lefutott 7 félmaratont 7 kontinensen 7 nap alatt!

Abban a szerencsében lehetett részem, hogy 2014-ben egy hatalmas New York-i Nike rendezvényen találkozhattam személyesen Sarah Reinertsennel, és nem akarok túlozni, de olyan sok energia áradt belőle, hogy az feldolgozhatatlan. Sőt, már úgy éreztem, hogy ez a nő egy pillanatra sem tud leállni! Már akkoriban is híres volt, hiszen azelőtt 9 évvel, 2005-ben történelmet írt, mert első női amputáltként részt vett az Ironman Világbajnokságon. Egyébként már 3 ironmant teljesített, paralimpikon és több maratont is lefutott már. Most pedig újra lenyűgözött, hatalmas teljesítmény áll mögötte:

„Számtalanszor futottam a fiúk mögött, de most egy olyan dolgot értem el, amiben a fiúknak kell engem kergetni, és ez az érzés fantasztikus”

Sarah egyik lábát térd fölött kellett amputálni 7 éves korában egy betegség miatt, de amint lehetett, belevetette magát a sportolásba. A szülei ráadásul sosem hagyták, hogy kevesebbnek érezze magát a testi fogyatékossága miatt. Mivel a szülei is sportolók, és futottak is, hamarosan ő is belekóstolt:

„Mindig is szerettem futni – de amikor ott voltam a versenyeken, akár futottam, akár csak apukámat néztem, sosem láttam olyanokat, mint én, így sokszor rosszul éreztem magam a másságom miatt.”

Sarah szerencsére túllépett ezen, azóta pedig a kemény munkájának köszönhetően sikert sikerre halmoz. Célja megmutatni mindenkinek, hogy az akadályokon túl lehet lépni, csak hinni kell, és cselekedni!