atlétika, budapesti atlétikai világbajnokság, világbajnokság,

Akik elsőként kvalifikálták magunkat a budapesti atlétikai világbajnokságra szurkolóként

Forrás: masz.hu
Augusztus 19-én, pontosan 1 évvel az atlétikai világbajnokság kezdete előtt, a rendezők bemutatták az esemény logóját, hivatalossá vált az időrend, és nyilvánossá tették a nevezési szinteket. December 12-én pedig leleplezésre került az esemény Láss csodát! jelmondata, ami arra utal, hogy hazánk 2023-ban készül megrendezni történetének legrangosabb sporteseményét, amely az olimpia és a labdarúgó világbajnokság után a harmadik legjelentősebb sportrendezvény a világon. Az esemény nem mindennapi lehetőséget kínál számunkra, hogy az atlétika legjobbjainak, szuperhőseinek csodálatos sportteljesítményét mi is személyesen átélhessük.

December 12-én azonban nem csak a szlogen vált publikussá, elindult a jegyértékesítés is, és kiderült, hogy aki aktív életet él, könnyebben teljesítheti a kiküldetési szintet a világbajnokságra. A szervezőbizottság tagjai ugyanis szeretnék ösztönözni az embereket, hogy mozogjanak, sportoljanak, mert, aki így tesz, duplán nyerhet most. Egyrészt egészségesebbé válhat, másrészt féláron vásárolhat belépőt a budapesti világversenyre. A szervezők szerint ugyanis nemcsak az elit atléták képesek csodálatos, emberfeletti eredményekre, hanem az átlagos, hétköznapi emberek is, akik időt és energiát szánnak arra, hogy kimozduljanak otthonról. A magyar rendezői gárda pedig - hasonlóan a 2024. évi párizsi olimpia szervező bizottságához -, igyekszik bátorítani a szurkolókat, győzzék le a korlátaikat, lépjenek ki a komfortzónájukból és feszegessék a határaikat.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, jövőre közel 40 olyan szabadidősport eseményt választottak ki országszerte, valamint nyolc egyéni kihívást jelöltek meg, amelyeket, ha bárki teljesít, kedvezményesen juthat hozzá a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokság belépőihez. A kihívás január 1-től indul, de a regisztrációs felület már él, bárki tájékozódhat a részletekről. A jó hír, hogy az eseménysorozat rendezvényeit teljesítő személyek aktivitásukkal másoknak is szerezhetnek majd engedményt, ugyanis minden egyes részvétel után négy jegy vásárolható.

A december 12-i sajtótájékoztatót követően Németh Balázs vezérigazgató, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, valamint Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett magyar gátfutó szimbolikus lépésre szánták el magukat, kivonultak a Margitszigetre, és a világbajnokság első jegyeit átnyújtották két, éppen arra kocogó amatőr futónak.

Erikát, Arion-t és kutyájukat, Legot hétfői edzésük közben szólították meg, mi pedig most őket szólítjuk meg, meséljék el, milyen érzés a világbajnokságra szóló jegyek tulajdonosainak lenni.

atlétika, budapesti atlétikai világbajnokság, futás kutyával, világbajnokság,
Forrás: masz.hu

Erika, milyen érzés, hogy ti kaptátok meg az első szurkolói jegyeket a világbajnokságra?

Hálásak vagyunk a lehetőségért! Örülünk, hogy éppen augusztus 20-án élőben szurkolhatunk Halász Bencének, Krizsán Xéniának, Jakob Ingebrigtsennek, és láthatjuk a férfi 100m döntőjét is. Már nagyon várjuk!

Egyébként is terveztétek, hogy részt vesztek majd a világbajnokságon?

Terveztük, igen, és szeretnénk majd a többi napon is kilátogatni a bajnokságra.

Mikor, és hogyan kerültetek kapcsolatba a futással, atlétikával?

Mindig is vonzott a futás, és bár gyerekkoromban egy rövid ideig atletizáltam, komolyabban csak 4 éve kezdtem el futni, 40 évesen. A Margitszigeti Atlétikai Clubba, az óbudai TVE pályára járok felnőtt atlétika edzésre heti kétszer. Az egyesületnek köszönhetően szerettem meg a futást annyira, hogy heti 4 alkalommal futok, és egyre hosszabb távokat tűzök ki célul. Emellett terepen is futok a Ki látta a vérhódokat? nevű terepfutó csapatommal, a Pilist és a Budai-hegységet nem lehet megunni.

⚠️És itt a dátum, amire vártál! December 12-én kezdődik a jegyértékesítés a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra!🎫🇭🇺🏃 . Nem akarsz lemaradni a legfontosabb hírekről? Iratkozz fel a világbajnokság hírlevelére és élj a háromnapos elővásárlási lehetőséggel!😉 . 👉atletikaivilagbajnoksag.hu . World Athletics Championships Budapest 23

Posted by Magyar Atlétika - Hungarian Athletics on Friday, November 25, 2022

Miért sportoltok, mit szerettek a futásban?

A futás sok új élményt, hasznos önismeretet és új barátokat hozott az életembe, remélem még sokáig futhatok.

Más egyéb hazai rendezésű világversenyen is részt vettetek már?

A munkámnak köszönhetően (tolmács vagyok) 2018-ban ott voltam a budapesti FINA Világkupán, más világversenyen nem voltam még.

Kire, kikre, melyik versenyszámokra vagytok nagyon kíváncsiak?

A legjobban a futószámok érdekelnek, de a magasugrásra és a rúdugrásra is kíváncsi vagyok.

Kinek, kiknek szurkoltok?

Remélem Jakob Ingebrigstennek sikerül majd a triplázás, de szurkolok a magyar maratonfutóknak is. És szuper lenne, ha eljönne a bajnokságra Eliud Kipchoge.

A magyarok közül kiket szeretnétek mindenféleképpen látni?

Szabó Nóri maratonfutót!

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

A legújabb Runner’s World fő témája a téli futások és az alapozás, hogy ebben az időszakban is megtartsd az egészséged, a fittséged és a teljesítményed, és magabiztosan kezdhess el majd készülni a tavaszi versenyekre. Ezen kívül a zene is főszerepet kapott, hiszen az egyik leghűségesebb futópartnered lehet, ha jól használod. Hazai futók pedig el is mondják, melyek a kedvenc zenéik az edzések alatt. A címlapon Szakács Gergő, akit bár dalszövegíró, zeneszerző és énekes minőségben ismerünk legtöbben, szenvedélyes futó is. Természetesen az izgalmas interjúk és történetek sem maradtak el, jó olvasgatást mindegyikhez! További információk: https://www.runnersworld.hu/megjelent/uj-runners-world-szakacs-gergo

995 Ft

1095 Ft