terepfutó világbajnokság,skyrunning,kilian jornet,terepfutás,trailrunning

A magyar terepfutó válogatott a 12. helyen zárta a világbajnokságot

Forrás: https://www.skyrunning.com/
A hétvégén lezajlott a Skyrunning Világbajnokság Skóciában. Az esemény pontszámítási rendszere alapján 26 ország szerzett pontot, Magyarország az igen előkelő 12. helyen végzett.

14 futó indult útnak múlt héten szerdán, hogy rajthoz álljanak a Nemzetközi Skyrunning Szövetség idei világbajnokságának három futamán. A 14 futóból 13-an tudtak végül rajthoz állni, Pálfy Márton betegség miatt visszalépett.

Az időjárás nem kedvezett a versenyzőknek, a pénteki Salomon Ben Nevis Ultra™ rajt időpontját három órával eltolták, és könnyített útvonalat jelöltek ki a szervezők. Az 52km/4000m szint-es pályából 47 km és 1600 m szint lett. Jobbára völgyekben, védett helyen futottak. A csütörtöki és szombati versenyszámokon indulóknak is jutott a hidegből és esőből, ám azokon az útvonalakon nem volt változás.

Az esemény negyedik versenyéről, - amely már nem volt a vb része - a vasárnapi Salomon Glen Coe Skyline™-ról készült az alábbi látványos videó. A versenyszámot megnyerte a terepfutás nagyágyúja, Kilian Jornet, aki az előző napon szintén az első helyen ért célba a VB utolsó futamán, a Salomon Ring of Steall Skyrace™ mezőnyében.

2018 Salomon Glen Coe Skyline Highlights Video

Rain, cold, mud, slippery rocks, scrambling... Salomon Glen Coe Skyline was a blast! A pure #Skyrunning show in the Scottish Highlands that crowned Kilian Jornet and Hillary Gerardi as the most technical runners in the world. 📽Come see the 6th Extra race of the Migu Run Skyrunner World Series! #SWS18 Migu Run | Compressport | SCOTT Running

Posted by Skyrunning on Monday, September 17, 2018
Hazai vonatkozású eredmények
terepfutó világbajnokság,skyrunning world championships,terepfutás,terep-ultrafutás
Forrás: Magyar Terepfutó Válogatott
A terepfutó válogatott teljes létszámban.
További eredmények

A Skyrunning VB dobogósai és az országonkénti rangsorok ide kattintva böngészhetőek.

Nyitókép: Ian Corless