koronavírus,járvány,törölt verseny,sportesemény

A koronavírus világszintű terjedése miatt a hozzánk közeli országokban is törölnek vagy korlátoznak sporteseményeket

Szlovákiában 14 napig minden sportrendezvény megrendezését felfüggesztették, Romániában márciusban minden 1000 főt meghaladó létszámú rendezvényt töröltek, illetve a már járvánnyal sújtott Észak-Olaszországban elmarad a hazai terepfutók körében is kedvelt BVG Trail, amely április 4-én lett volna.

Magyarországon továbbra is egyedi koronavírusos esetek vannak csupán, a hazai törekvések szerint cél a csoportos megbetegedések megelőzése, ennek érdekében például a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hétfőtől nem fogad járatokat a koronavírus-járvánnyal érintett észak-olasz városokból.

Illetve biztonsági okokból az idei március 15-ei múzeumkerti nagyünnepség elmarad, látogatási tilalom van érvényben valamennyi hazai fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében. A hazai sporteseményeket egyelőre nem érinti semmilyen korlátozás, bár a nagyobb szervezők már reagáltak a történtekre.

Az április 4-ei hétvégén megrendezésre kerülő Vivicittá Városvédő Futást az eredeti tervek szerint megtartják, amennyiben az illetékes hatóságok nem hoznak ezzel ellentétes döntést.

koronavírus,járvány
Forrás: Getty Images

Az Ultra-Trail Hungary rendezői a versenykiírásban foglalt lemondási és vis major szabályokat módosították, illetve kilátásba helyezték, hogy a verseny biztonsági és egészségügyi szabályain szigorítanak, ha megrendezik az eseményt, a jelenlegi állás szerint tehát nem marad el.

Ennek megfelelően itthon nem hárul különösebb akadály az elé, hogy futóversenyen indulhassunk. Ugyanakkor dönthetsz úgy – akár elővigyázatosságból – hogy a következő hónapokban inkább nem futsz semmilyen tömegrendezvényen. Helyettük elindulhatsz az oly népszerű instant körök valamelyikén, a meglévő eredménylistáknak köszönhetően még versenyzési céllal is nekivághatsz. Választhatsz kisebb létszámú, családias lebonyolítású versenyek közül. És szervezhetsz, vagy kereshetsz közösségi futásokat is.

Mit gondolsz minderről?
Nem tartok a koronavírustól, megyek futóversenyekre.
Igyekszem magam távoltartani mindenféle tömegrendezvénytől.

Erősítsd meg az immunrendszered ezekkel a trükkökkel!