edzőtábor, Kaptagat, Eliud Kipchoge, maraton, kerékpár,

A kaptagati edzőtábor immár kerékpárosokat is vár, a Kipchoge nevével fémjelzett akadémiát az INEOS támogatja

Forrás: Getty Images
A kenyai edzőtáborban, ahol a maratoni világcsúcstartó Eliud Kipchoge az edzéseit végzi hosszú évek óta, kerékpárosok számára is lehetőséget biztosítanak az edzőtáborozáshoz.

Az eddig leginkább atlétika fókuszú magaslati tábor szélesebb körű sportakadémiává bővül. Az INEOS Eliud Kipchoge Kerékpáros Akadémia jól illeszkedik a futóvilág tagjainak felkészülését segítő intézmény filozófiájához, mostantól fiatal, tehetséges kerékpárosok is ebben a környezetben tehetik meg azokat a lépéseket, melyek a kerékpározás legmagasabb szintje felé vezetik őket.

I'm proud that we are expanding our Kaptagat based training camp from a purely athletics focussed training camp towards...

Posted by Eliud Kipchoge on Wednesday, June 22, 2022

A Kenya délnyugati részén fekvő Kaptagat tengerszint felett 2500 méteren található. Mondhatni a futóvilág kellős közepe ez a közel negyed évszázada működő sportközpont. Nincs a világon még egy olyan hely, ahol ennyi olimpiai bajnok és világcsúcstartó edzett volna fennállása óta. A tábor mentes minden zavaró tényezőtől, egyszerű ellátást kínál, de a sportolók szempontjából minden adott, ami a fejlődéshez szükséges. A magaslati klíma pedig tökéletes feltételeket biztosít az állóképességi sportok gyakorlásához.