maraton, london maraton, world marathon majors, adománygyűjtés,jótékonyság

A jövő évi London Maratont is ősszel rendezik és nem a hagyományos időpontban

Forrás: Getty Images
Ez lesz a harmadik egymást követő év, amikor a brit főváros legnagyobb maratonját nem áprilisban tartják.

A World Marathon Majors sorozat versenyei igencsak összetorlódnak már idén is, ami jócskán megnehezíti a címért induló futóknak a teljesítést. Az őszi menetrend szerint szeptember 26-án kerül sor a Berlin Maratonra, október 3-án a London Maratonra, október 9-én a Chicago Maratonra, október 11-én, hétfőn a Boston Maratonra és végül november 6-án a New York Maratonra. 6 héten belül lesz 5 nagy verseny, amiből kettőt klasszikusan tavasszal rendeznek. Ugyan a WMM sorozat teljesítése még az elit futóknál is több éves projekt, ezzel az összetorlódással még tovább tart az impozáns cím megszerzése.

Az idei London Maratonon már nem csak elit futók indulhatnak, ám továbbra is lesz virtuális változat, amit a verseny napján a világ bármely pontján lehet teljesíteni. A We Run Together című kisfilmben 55 olyan futót mutatnak be, akik indulnak az idei versenyen, mindegyiküknek sajátos története van az elmúlt 18 hónapból, aminek része a futás is. 889 nap után a verseny visszatér az ikonikus brit fővárosba, a verseny eredeti útvonalára.

39 éven át a London Maratont tavasszal rendezték meg, a tervek szerint a jövő évi még ősszel lesz, de 2023-ban visszatér az áprilisi időpontra.

A versenyigazgató, Hugh Brasher elmondta, hogy a verseny eredeti formájában történő megrendezés nemcsak arról szól, hogy a futók, akik komoly erőfeszítéseket tesznek a felkészülésbe, megkapják méltó jutalmukat, a finisher érmet, hanem sokkal inkább az adománygyűjtésről. Az indulók egy része ily módon is nagyon komoly munkát tesz bele az indulás előtti felkészülésbe. A 2020-ban elmaradt eredeti lebonyolítású esemény miatt rengeteg jótékonysági szervezet került nehéz helyzetbe az elmaradt adományok miatt.

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Minden, ami a nyári futásokhoz kellhet! Természetesen, fókuszban az olimpia, hiszen az ország együtt szurkolhat majd a hazai sportolóknak: a címlapon Krizsán Xénia hétpróbázó, aki a magyar atlétika feltörekvő csillaga, de összeszedtük, mely magyar atlétákért izgulhatunk majd, és milyen korábbi sikereket értek el a korábbi ötkarikás játékokon. Sok érdekes és hasznos cikk mellett egy 5km-es mellékletet is találsz a lapban, ami edzéstervekkel együtt segít a kezdőktől kezdve azoknak, akik végre 20 percen belül szeretnék lefutni ezt a távot. Érdemes fellapozni! Még több információ: ITT

 

595 Ft

Az idei versenyen indul a maratoni világcsúcstartó, tavalyi női győztes Brigid Kosgei, a 2019-es New York Maratonon győztes nő Joyciline Jepkosgei, a tavalyi férfi győztes Shura Kitata, a tavalyi férfi második Vincent Kipchumba és a harmadik helyezett Sisay Lemma is.