bator tabor

„A jótékony sportnál nincs jobb csapatépítő!” – futócipőt húztak a Bátor Tábor munkatársai

Forrás: BÁTOR TÁBOR
60 kilométer volt a terv, kicsit hosszabbra sikerült a Bátor Táboros kollégák gyereknapi adománygyűjtő kampányának távja. Az alapítvány munkatársai a Bátor Tábor adománygyűjtő közössége, az Élménykülönítmény csapataként vállaltak különleges sportkihívást a súlyosan beteg gyerekekért: május 28-án szimbolikusan elfutottak a hatvani táborhelyükig.

A csapat kettős céllal vágott bele a különleges kampányba: egyrészt az idén 21 éves alapítvány programjain résztvevő súlyosan beteg gyerekeket szerették volna megünnepelni, másrészt adományokat is gyűjtenek ingyenes tábori, kórházi, iskolai és online programjaik megvalósításához. A vállalt kilométereket (és a kollégák becsatlakozó gyerekeinek köszönhetően egy kicsit többet is) a Városligetben, egy közös csapatépítő futás és ünnepi piknik közben gyűjtötték össze, a közel 1 millió forintnál járó adománygyűjtést pedig június közepéig folytatják.

Rácz Viktória, az Élménykülönítmény programvezetője szerint a kollégák között nagyon népszerű volt az ötlet, hogy egy nagy csapatként ők is csatlakozzanak a lilapólósok népes táborához.

„Az Élménykülönítmény családja 2011-es fennállása óta már több mint 2500 lilapólóst, azaz adománygyűjtőt számlál. A közösséghez bármilyen hobbival, jótékonysággal megspékelt ünneppel lehet csatlakozni, de a legtöbben eddig sportkihívást vállaltak a súlyosan beteg gyerekekért. A visszajelzések alapján az egyéni sportolóinknak is óriási motivációt jelent például egy félmaratonra készülés közben az a tudat, hogy nem csak magukért húznak futócipőt, hanem minden egyes megtett méterrel egy beteg gyerek életét is megváltoztatják.”
Horváth Noé és Rácz Viki

Egy kollégákból álló csapatnak viszont további extrákat is tartogat egy közös adománygyűjtő kampány.

„A lilapólós lét előnye az adománygyűjtésen és így a gyerekek segítésén túl az is, hogy szorosabbra fűzi a résztvevők közti kapcsokat. Mi, lilapólósok is egy nagy, támogató közösség vagyunk, az adománygyűjtő – legyen akár sportoló, sütivásárt hirdető, szülinapot jótékonyan ünneplő – elképesztő megerősítést és pozitív visszajelzéseket kap a környezetétől is, a csapatban kihívást vállalók pedig gyakran a világ legjobb csapatépítőjeként emlegetik az élménykülönítményes kalandjukat”
mondja Horváth Noé, a Bátor Tábor adományszervezési igazgatója.
„Az adományozás kultúrája és azon belül is a közösségi adománygyűjtés szerencsére Magyarországon is egyre inkább elterjedőben van. Egy maratonon egyre többen állnak rajthoz valamilyen jótékony céllal, ezekben a kihívásokban pedig egyre több hazai munkahely is felismeri a résztvevőkre gyakorolt pozitív hatást. Több vállalati partnerünk is évek óta indít lilapólós csapatot a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, hiszen a kollégák számára is életre szóló élmény, hogy együtt érnek el valami rendkívülit – már a rajtvonalnál.”

Rácz Viktória elmesélte, hogy ezt változást most a saját bőrükön is érezhették.

„Mindannyiunknak nagyon jót tett, hogy a munkás hétköznapokba vihettünk valami kis pluszt. A lilapóló legendás varázsereje is velünk volt azon a gyereknapi hétvégén, hiszen több kolléga is jelezte, hogy sokkal jobb időt futott a szokásosnál. Volt, aki az egyénileg vállalt távot is túlszárnyalta, sőt, a családi piknikre érkező gyerekek közül is többen csatlakoztak lilapólós szüleikhez. Így végül nem csak a hatvani táborunkig értünk el, hanem néhányszor még körbe is futottuk azt! Az pedig csak hab volt a tortán, hogy a futóversenyek leghangosabb szurkolótábora is meglepett minket!”

Az Élménykülönítmény csapatához egyéni vagy csapatban vállalt sportkihívásssal, jótékony esküvővel, szülinappal, munkahelyi sütivásárral, vagy bármilyen kreatív ötlettel csatlakozhatnak a vállalkozó kedvű adománygyűjtők.