HDR,futás kutyával,kutyás futás,akadályfutás kutyával,akadályfutás,jótékonyság

A HDR Not Just Run szezonnyitó futamán egy zöldebb jövőért futhatunk

A március 14-én, Dunaújvárosban megrendezésre kerülő verseny egy mindenkit érintő projekt támogatását tűzte ki célul, mely hozzájárul egy zöldebb, élhetőbb jövőhöz.

A Hard Dog Race évek óta töretlen lendülettel hozza össze a kutyák és a futás szerelmeseit terep- és épített akadályokkal tűzdelt versenyeken, melyek ma már átlépték az ország határait. Tavaly óta Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rajthoz állnak a négylábú és kétlábú versenyzők Európa legnagyobb kutyás sporteseményén.

Hat láb, két szív, egy büszkeség

Bár a Hard Dog Race neve egyet jelent a kutyás akadályfutással, a verseny szellemiségéhez méltóan a szezont idén is egy akadályok nélküli futással indítják a szervezők, ahol a fókusz a jótékonyságra, egy nemes cél támogatására irányul. A Not Just Run futamon bár „csak” futnak a résztvevők és nem teljesítenek akadályokat, minden lépésüknek komoly tétje van. A versenyzők nevezési díjuk egy részével egy-egy jó ügyet, nonprofit szervezetet vagy alapítványt támogatnak.

A 2020-as Not Just Run a 10 millió Fa mozgalmat támogatja, hogy unokáinknak és azok kutyáinak is legyen hol hűsölniük, friss levegőt szívniuk és erdőben kirándulniuk. A projekt célja, hogy a legrövidebb időn belül tíz millió fát ültessenek egy környezettudatos közösség segítségével Magyarországon.

A Not Just Run helyszíne ezúttal Dunaújváros, időpontja 2020. március 14. 8.00 óra.

A versenyen felnőtt, junior és csapat kategóriában lehet nevezni. A felnőtt és csapat futamok hossza 6 km, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. A csapatban nem kell, hogy mindenkinek legyen kutyája, így a (még) kutyátlan futók is erősíthetik a csapatot!