Borítókép: 900 km ajándékba - így ünnepel a Bátor Tábor Alapítvány

900 km ajándékba - így ünnepel a Bátor Tábor Alapítvány

Sűrű nap lesz április 30. Egyrészt aznap lesz a Runner's World Run, másrészt különleges közös futás is megrendezésre kerül, a Bátor Tábor Alapítvány 15. születésnapja alkalmából.


Április 30-án az Élménykülönítmény 15 lelkes futóegysége rajtol el Budapestről, hogy 60 km futás után érkezzen Hatvanba, a Bátor Tábor főhadiszállására, ahol az alapítvány 15. születésnapját ünnepli.
Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor jótékonysági futóközössége: tagjai rövidebb-hosszabb távú futó-, úszó- és kerékpárversenyeken indulnak, miközben barátaik, támogatóik a felkészülésük és a verseny során lerótt kilométereiket ’fogadhatják örökbe’, azaz pénzt adományozhatnak, amit az alapítvány daganatos és súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordít. A szervezet idén várja 8000. táborozóját élményterápiás turnusaiba, ahol a betegségtől megfáradt gyerekek a lovaglás, íjászkodás, evezés, magaskötél-pálya és számos más színes program, valamint odaadó önkéntesek segítségével életre szóló élményekhez jutva gyűjtenek erőt a gyógyuláshoz.
A mostani futás különleges. A 15 induló között találhatunk többszörös országos ultrafutó bajnokot, tanárt, pénztárost, pszichológust, valamint egy nagy cég is indít két csapatot, akik 15 km-es váltófutásban teljesítik a távot. A futók között van, aki élete első ultramaratoni távját fogja teljesíteni, van, akinek a futás szívügye, és van, akinek maga ügy, hiszen idén 10 éve önkéntese az alapítványnak. A közös adománygyűjtési cél közel 2 és fél millió forint, amelyet a Bátor Tábor idei ingyenes élményterápiás programjaira fordít.
A verseny résztvevői a futásukkal ünneplik a táborozókat, az önkénteseket, a támogatókat és mindazokat, akik hozzátesznek ahhoz, hogy ez a program 15 éve segíti a beteg gyerekek életét megváltoztatni. Bárki egyszerűen hozzájárulhat a Bátor Tábor munkájához a futók kilométereinek örökbefogadásával, hogy az alapítvány tovább végezhesse egyedülálló munkáját.
További információ és ITT.