maraton, hosszú táv, veterán futó, strava,

Egy 61 éves futó áll a Strava 2020-as kilométergyűjtő ranglistájának élén

Forrás: Donald Miralle / Stringer / Getty Images
Több mint 12 000 kilométert futott tavaly az amerikai David Simon, 2000 órát töltött ezzel a tevékenységgel, napi átlag 5 és fél órát!
#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

A 61 éves veterán futó átlagosan naponta szűk 33 kilométert futott, ám ez neki meg sem kottyan, mondhatni a napi rutinjának része. Az amerikai nyugdíjas programozó ezzel legyőzte a Strava több mint 70 millió (!) felhasználóját. David Simon azóta fut, mióta befejezte a középiskolát, közel 40 évig sérülésmentesen és motiváltan hódol kedvenc sportjának. Ugyan sokat lassult az elmúlt években, mert korábban a napi etapjait 3 és fél óra körül futotta, ma azonban már 5 óra felett jár, ám ez nem kedvetleníti el egy cseppet sem.

„A futás teljesen megváltoztatta az életemet” – mondta. „Fittebb, egészségesebb, magabiztosabb és boldogabb lettem. Ha valami miatt ki kell hagynom egy napot, szörnyen érzem magam. A futás lett a meditációm, az élet megannyi nyomasztó jelensége mellett a futás számomra megnyugvás.” Csak akkor nem fut, ha munkába utazik vagy valamilyen vészhelyzet áll elő.

David elmondta, hogy minden futását a Straván rögzíti, és mindig ügyel arra, hogy jelentkezzen az alkalmazás távgyűjtő kihívásaihoz minden hónapban. „Mindig a top futók között végeztem, amire azért is büszke vagyok, mert valószínűleg az idősebbek táborát képviselem.”

Carly ran a record 4:09:00 LA marathon

Posted by David Simon on Sunday, March 15, 2015

Tavaly a rögzített adatok szerint David nagyjából 12 000 kilométert futott 2000 órán keresztül. Ez meghaladja a napi 32K-t, a heti futásteljesítménye több, mint 230K-t, ez közel 40 óra futást jelent minden héten.

David Simon azóta ilyen lelkes, amióta belekezdett a futásba. Rengeteg maratont futott, például 10 éven keresztül mindig ott volt a Los Angeles Maratonon, ott futotta legjobb idejét is, ami 3 óra 20 perc. Gyakran kérdezik tőle, hogy lehet motivációja napi szinten ilyen sokat futni és ami fontosabb, hogyhogy nem sérül meg soha. David azt mondja: „Lassulok folyamatosan, ezek a futások egyáltalán nem gyorsak, így nem is olyan megerőltetőek a szervezetem számára.”

Runner’s World 2021/01 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/01 (digitális verzió)

A legfrissebb Runner’s World fő témája a generációk a futásban. Egyik legizgalmasabb anyagunk is ebben a témában készült, olyan testvérekről, akik egymás ellenfelei a pályán, de ez sokkal inkább előnyükre válik, mint hátrányukra. Nem is gondolnánk, mennyi közeli rokon versenyzik most is a világ élvonalában! Történetük nagyon sokat elárul a sportszerűségről, és arról, hogy van, ami még a győzelemnél is fontosabb… még egy élsportoló számára is.

Szintén a generációs témában szólaltattunk meg olyan gyerekeket, akik közül a legtöbben még általános iskolások, de már nagyon szoros és személyes kapcsolatot ápolnak a futással. Olyanokat is bemutatunk, akik versenyszerűen futnak, de olyanokat is, akiknek már ilyen kicsi korban többet jelent a futás, mint testnevelésórai kötelező köröket. Figyelem, megint kiderül, hogy van mit tanulnunk a gyerekektől.

595 Ft

Azt javasolja a kezdő futóknak is, hogy olyan tempóban fussanak, ami közben képesek beszélgetni. Kerüljék azt, hogy rövid időn belül túl nagy tempóban, túl hosszú távokat vállaljanak, különben hamar ki fognak égni. Szerinte a futás életmód és nem csak edzés!

Az idei évben is az a célja, hogy folytassa, amit mindig is tett. Nagyon szeret futni és tervei között az szerepel, hogy amíg képes rá, fusson. „Azt szoktam mondani a családomnak, hogy ha már nem tudok futni, sétálni fogok, ha már nem tudok járni, gurulni fogok és amikor már azt sem tudom megtenni, akkor keresek valamilyen új időtöltést.”