terepfutás, UTH, Ultra-Trail Hungary

Egy napja lehet regisztrálni a jövő évi UTH-ra, a helyek jelentős része már elkelt

Forrás: Ultra-Trail Hungary Facebook oldal
Úgy tűnik az idei versenylemondások nem csökkentették a futókedvet, az ország legnagyobb terepfutóeseménye továbbra is vonzza a nevezőket.

24 órával a regisztráció megnyitása után már 1250 terepfutó neve szerepel a négy táv rajtlistáján. Azok a futók, akiknek idén nevezésük volt valamelyik távra, elsőbbséget élveztek a regisztráció során, ők a hivatalos nevezési idő megnyitását megelőzően már jelezhették indulási szándékukat. A soron kívül regisztráltakból áll a mezőny több, mint fele, egészen pontosan 58 százaléka. A maradék helyekre lehet jelentkezni még most is. Egyelőre körülbelül 350 szabad hely van. A leghosszabb távra, a Salomon Ultra-Trail Hungary® 112 km hosszú futamára 87 nevezést tudnak még fogadni, a 84 km-es Salomon Szentlászló Trail-re 93 futó jelentkezhet, az 54 km-es Salomon Szentendre Trail 64 futó előtt áll még nyitva és az esemény legnépszerűbb versenyszáma, a 29 km hosszú Salomon Visegrád Trail-re csupán 9 szabad hely van.

Ilyen volt a 2019-es verseny:

TRAIL IS YOUR WAY

TRAIL IS YOUR WAY - Salomon Ultra-Trail Hungary Official Film 2019

Posted by Ultra-Trail Hungary on Thursday, June 27, 2019

A jövő évi eseménnyel kapcsolatban a szervező, Csanya elmondta, hogy a verseny időpontján nem változtatnak. Az eddigi hagyományoknak megfelelően a pünkösdi hosszú hétvégén, 2021. május 22-23-én rendezik meg a szentendrei központú versenyt, amin számos újdonság vár a futókra. Például már három rajtcsomag ajándék közül lehet választani (póló, csősál, karmelegítő), illetve két finisher ajándék (érem vagy hűtőmágnes) közül. Az útvonal két-két pontján lesz kávézó, illetve masszázs, talpkezelés és kineziotape ragasztás. Az idei nevezésnél az elmaradt versenyek miatt nem kérnek ITRA pontot a Pilis- és Visegrádi-hegységben zajló terepverseny regisztrációjához. Az eredeti szabályok szerint 2 ITRA ponttal lehet nevezni a leghosszabb távra, amelyek 2018. január 1. és a regisztráció napja közt teljesített versenyről származnak.

24 órával a regisztráció nyitása után így állunk: Salomon Ultra-Trail Hungary® | 75% | 87 szabad hely Salomon...

Posted by Ultra-Trail Hungary on Tuesday, November 3, 2020

„A futók által bent hagyott nevezési összegek kezelésére külön programot kellett terveznünk, ami a nyár során el is készült. Ezen keresztül vált láthatóvá a regisztráció során, hogy kinek mekkora összeg áll rendelkezésére az egyéni Terepfutás.hu „számláján”, amit fel tud használni. Örülünk annak, hogy a versenylemondások miatt kialakult viták és feszültségek ellenére eddig 1250 futó szavazott ránk az ujjával a regisztráció során” – mondta a hatodik rendezés előtt álló Csanya.

terepfutás, UTH, Ultra-Trail Hungary, befutó érmek, érem
Forrás: Ultra-Trail Hungary Facebook oldal
Az idei évre legyártott érmek évszámmal ellátottak, így jövőre nem tudják felhasználni, de például a versenypólók nyomását időben sikerült leállítani.

A versennyel, nevezéssel és a lemondással kapcsolatban további információk az UTH weboldalán találhatók: ultratrail.hu.