Borítókép: Ha jól jönne egy kis motiváció, ismerd meg a két 100 éves rekorder futót!

Ha jól jönne egy kis motiváció, ismerd meg a két 100 éves rekorder futót!

Forrás: runnersworld.com
Ki mondta, hogy bármikor is késő lenne elkezdeni a futást?

Lehet, hogy Julia Hawkinsnak és Orville Rogersnek nem volt túl sok versenytársa, de a teljesítményük így is figyelemre méltó.

A USATF Masters Atlétikai bajnokság résztvevőinek életkora gyakran meghaladja a távokat, hiszen a 100 év felettiek is rendszeresen rajthoz szoktak állni. Így volt ez múlt hétvégén is. A 102 éves Julia "Hurrikán" Hawkins és a kereken 100. születésnapját is betöltő Orville Rogers az idei rendezvényen világrekordot is döntöttek.

Hawkins (akiről már korábban is írtunk) a 100 év felettiek versenyében 27.94-es eredménnyel végzett 60 méteren, ezzel megdöntötte Ida Keeling korábbi rekordját. A nő egyébként 2 éve kezdett futni, a 100. szülinapja alkalmából, azóta pedig sorra gyűjti a jobbnál jobb eredményeket. Tavaly például 100 méteren lett világrekorder 39.62-es időeredménnyel. A versenyeken kívül egyébként nem fut sokat, inkább kertészkedik.

Térjünk át Orville Rogers rekordjára. A férfi ellenfele Dixon Hemphill volt 60 méteren, ahol végül a 93 éves Hemphill ért célba elsőként, de Rogers 19.13-as eredménye így is világrekordot ért korcsoportjában. Ráadásul a versenyen még két szuper eredményt is bezsebelt, ugyanis 400 méteren és 1500 méteren is megdöntötte az addigi rekordot.

Ha legközelebb nincs kedved elmenni futni, meríts erőt a két idős futó teljesítményéből, hiszen ők bizonyítják: sosem késő elkezdeni mozogni és elindulni egy-egy versenyen!

Jól jönne még egy kis motiváció?