pizza,fogyókúra

Ha fogyózol, ezt a pizzát bármikor eheted vacsorára!

Forrás: Getty Images
De igazából a nap bármely szakában remek választás: tápanyagdús, rajtad múlik, mennyi fehérjét és zsírt adsz hozzá, és ezerszer jobban beleillik a diétába, mint egy klasszikus pizzaszelet.

Ha fogyni szeretnél, vagy egyszerűen csak odafigyelsz az egészséges életmódra, és próbálsz minimális cukrot, lisztet, feldolgozott élelmiszert fogyasztani, akkor biztosan tudod, hogy ebbe az étkezésbe a klasszikus pizza csakis csalókajaként fér bele. Persze azzal sincs semmi baj, mert az ízekről nem szabad lemondani akkor sem, ha leadnál pár kilót, mindössze a mennyiségekre kell figyelni.

De van más megoldás is: el lehet ám készíteni a kedvenc ételeket úgy is, hogy egészséges életmód vagy épp diéta-kompatibilisek legyenek. Ehhez talán kicsivel több utánajárás és energia szükséges, de megéri, mert egy idő után te magad is rájössz, mennyivel jobb így étkezni!

Szóval ha pizzát ennél, és eddig még nem tetted, próbáld ki a karfiolpizzát! Ha netán nem vagy oda ezért a zöldségért, akkor is érdemes megkóstolnod, mert elkészítve egyáltalán nem az fog beugrani róla, hogy karfiolt eszel. Gluténmentes, semmiféle liszt nem kell hozzá, a feltéteket az ízlésed szerint variálhatod. Eltelít, feltölt energiával, könnyű megemészteni, és alacsony a kalóriatartalma: egyszóval tökéletes ebéd, vacsora vagy akár nassolni való!

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

karfiol,pizza
Forrás: GettyImages

Hozzávalók az alaphoz:

  • 450 gramm nyers karfiol, aprítva
  • 1 nagyobb tojás
  • 300 gramm mozzarella sajt, reszelve vagy aprítva
  • 2 evőkanál parmezán (elhagyható)
  • Só, bors

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat, nem baj, ha kicsit lágyabb, hígabb a "tészta". Szilikonos sütőpapírra készíts el két pizzalapot, és süssd őket 10-15 percig, amíg foltosan barnulni nem kezd a pizzalap.

Ha ez kész van, a feltétet variáld kedved szerint. Készíthetsz hozzá házi paradicsommártást sok friss bazsalikommal, borssal, oregánóval. Ezt kend a kész lapra, mehet rá sonka, zöldségek, rukkola, ahogy szereted, végül mozzarella sajt. Arra figyelj, hogy bánj óvatosan a nedves feltétekkel, mert könnyen megáztathatják a pizzát. Ha kész vagy, told vissza a sütőbe, és még pár percig süssd, amíg meg nem pirul rajta minden.

Isteni lesz!