Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Elmaradhat teljes egészében a tokiói olimpia?

olimpia,tokiói olimpia,koronavírus, törölt olimpia
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Bár még 12 hónap van az idei évről 2021-re halasztott tokiói nyári játékokig, a járvány világszintű helyzetének alakulása miatt, a sajtó már most foglalkozik azzal a gondolattal, hogy a következő olimpia a 2024-es párizsi lehet.

Már egy jövő év eleji japán félmaratont is töröltek, ami alapvetően nem jó jel a tokiói olimpia számára. A Marugame Félmaraton február 7-én lett volna. Ez a verseny japán egyik legjelentősebb félmaratoni futama, általában a Tokió Maraton (2021-ben március 7-re tervezik) amolyan előfutama, edzőversenye az elit futók számára is. Öt hónappal az olimpia új időpontja előtt járunk majd jövő februárban.

A kvalifikációs időszak idén december 1-jén indul, ám, ha a sportolóknak továbbra sem lesz lehetősége utazni, versenyeken elindulni és a szükséges standardokat teljesíteni, akkor gyakorlatilag nem lesznek jogosultak arra, hogy elinduljanak az olimpián. A japán állampolgárok között végzett felmérés szerint a helyiek 23,9 százaléka szeretné, ha jövőre megrendeznék az olimpiát Tokióban, 36,4 százalékuk szerint további halasztásra lenne szükség és 33,7 százalékuk azt mondja, hogy az eseményt egyszerűen el kell engedni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az ország vezetése azonban azt nyilatkozta, hogy nincs „C” terv a játékok megrendezésére, ha 2021-ben nem lesz rá lehetőség, akkor egyáltalán nem fogják megtartani.

olimpia,tokioi olimpia, halasztás,koronavírus,
forrás: Getty Images

Bár egy év alatt sok minden változhat, de sajnálatos lenne, ha ez bekövetkezne. Több olyan szempont is megjelenik ez esetben, ami a sportolók pályafutását írhatja át.

Eltiltott sportolók

Függetlenül attól, hogy nagyon speciálisan alakult a versenyszezon idén, a járvány kezdete óta még mindig sok doppingvétséget elkövetett sportoló került ideiglenesen parkolópályára. Ez egyrészt szomorú és nyilván tudható, hogy ezek a sportolók a 2021-es tokiói olimpián nem lehetnek ott. A 2024-es párizsin viszont már igen. Ha tehát úgy alakul, hogy teljes egészében elmarad a tokiói olimpia, ezek a sportolók egyetlen olimpiát sem kell, hogy kihagyjanak. Vajon igazságos ez így a tisztán sportolókkal szemben? Ugyan a büntetésüket időben „letöltik”, ám sorozatban nem hiányoznak egyetlen olimpiáról sem, számukra tehát akár jól is jöhet egy ilyen döntés. Feltéve, ha egyébként folytatják sportkarrierjüket…

olimpia, tokiói olimpia, tokió 2021
forrás: Getty Images

Ha Tokió az utolsó

Merthát van olyan életkor, ami után egy sportoló már nem tud vagy nem kíván beletenni több munkát a fejlődésbe és a visszavonulás mellett dönt. Hisz a profi sport korlátozott ideig űzhető. Akiknek Tokió lenne az utolsó olimpiájuk, azok számára óriási csapás lehet, ha az eseményt nem tartják meg. Bár nincs hivatalos információ róla, de például a maratni világcsúcstartó, előző olimpiai bajnok Eliud Kipchoge idén novemberben lesz 36 éves és olimpiai bajnoki címét szeretné Tokióban megvédeni. Ám a maratonfutás kenyai sztárja a párizsi olimpia évében már 40 éves lesz, nagy kérdés, hogy ebben az életkorban még képes lesz-e versenyezni a futók következő generációjával.

olimpia, riói olimpia,tokiói olimpia,eliud kipchoge,
forrás: Getty Images
A 2016-os riói olimpia férfi maratoni dobogósai, középen az olimpiai bajnok Eliud Kipchogéval.

Ha fiatal sportoló hibázik 1-1 nagy nemzetközi versenyen és szerepel várakozáson alul, sajnálatos, de tudjuk, hogy lesz lehetősége korrigálni. Ám egy idősebb pályatársnál, erre nem biztos, hogy van mód. Már az idei évről a jövő évre tolás is érinthet sokakat kellemetlenül, hisz sok éves edzésmunkát kell újra gondolni, az olimpia teljes törléséből adódóan egészen más befejezése lehet 1-1 sportkarriernek.

Mit gondolnak minderről hazai olimpikonjaink?

" Tény, hogy számtalan kérdés és bizonytalanság felmerül a jövő évi tokiói olimpiával kapcsolatban, de az, hogy elmaradna egyelőre csupán elhamarkodott feltételezés. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és minden érintett világszövetség elkötelezett az olimpia módosított tervek szerinti megrendezésében.
Az idei évben is vannak atlétikában versenyek. Számomra főleg kisebb hazaiak, de sok gyémánt liga, illetve egyéb rangos nemzetközi versenyt terveznek megrendezni. Az olimpiai kvalifikáció idén december 1-ig szünetel atlétikában, az elmaradó párizsi EB sem befolyásolja a folyamatot, remélhetőleg a jövő évi fedettpályás és szabadtéri szezon már zökkenőmentesen tud megvalósulni és akkor lehet számítani egy sikeres olimpiára is. Ha mégis meghiúsulna mindez nagy csapás lenne a sport világára és sokakat negatívan érintene. Szerintem maga az olimpiai mozgalom haladna tovább és idővel újra örülhetünk ötkarikás játékoknak, de nagyon sok sportoló elesne az olimpiai élményektől, ami eleve nagyon kevés sportolónak adatik meg."

- Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, olimpikon

"Most készülünk teljes gőzzel, abban a reményben, hogy lesz olimpia. Persze bennem van, hogy eltörölhetik, de nem fog olyan nagy stresszként érinteni most, mint ebben az évben. Valamilyen szinten készülök erre az eshetőségre is lélekben. Ettől függetlenül a munka úgy folytatódik, mintha minden normális lenne. Ha el is törölik az olimpiát, olyan állapotban szeretnem magam tudni, hogy a legközelebbi lehetőségnél egyéni legjobbamat tudjam futni maratonon és félmaratonon is.
Augusztus 1-jén indultam a Generali Night Run félmaratoni távján, amire edzésként tekintettünk. A következő a WizzAir Félmaraton lenne, ha nem történik addig semmi.
Ha 2024-ben lesz a következő olimpia, latok rá esélyt, hogy ott legyek. Szerettem volna a karrierem úgy zárni, hogy 4 olimpián szerepelek. A célom továbbra is az, vagy inkább álmom, hogy az országos csúcsot megfussam valamikor. Ha elmarad az olimpia jövőre, akkor erre szeretnék jobban fókuszálni. Bár a kettő egyszerre lenne szuper. Olimpia és országos csúcs, de most olyan jól érzem magam a futásaim során, hogy nem tudja a kedvem szegni semmi. Végre sérülés nélkül mozgok, mennek az edzések az állapotomhoz képest jól, szóval most minden jó."

- Erdélyi Zsófia, maratonfutó, olimpikon

"A 2021-es olimpia léte objektív és személyes szempontból is elég homályos. Nehéz megfelelő módon kommunikálni, mert eleve egy bizonytalan helyzetben élünk. Hivatalosan december 1-jén indul újra a kvalifikáció, de az őszi versenytörlések gyakorlata, valamint a prognosztizált második covid hullám árnyéka sem biztató a 2021-es versenynaptárra nézve. Nem akarok pesszimista lenni, de tény, hogy a nemzetközi tömegfutóversenyek elég érzékeny kategóriának minősülnek járványügyi szempontból. Így a pontszerzés és felkészülés lehetősége továbbra is bizonytalan, sőt valószínű, hogy jövő nyárig kevesebb verseny kerül majd megrendezésre. Véleményem szerint az olimpia megtartására már most 50 % alá csökkent az esély, mert „zártkapus”, illetve hiányos részvételű esemény szerintem nem fog többségi támogatást nyerni. De természetesen ne így legyen!
Ami pedig a személyes résztvételemet illeti, az esélyeim a közelmúltban sem igazán növekedtek - mondom ezt úgy, hogy sikerült újra „egyéni csúcsos” formába lendülnöm. Már most év elején betelt a kvalifikációs időeredménnyel rendelkező 80 fős létszám (nemzeti kvótaszámmal kalkulálva), ami azt jelenti, hogy valószínűleg még a hivatalos szintnél (2:11:30) is jobb időeredményt kell futni a bekerüléshez. Ez egyébként elég meglepő statisztika - főként az európai futók gyorsulása. Számomra is ösztönző ez a fejlődés, ami meghatározza a jövőképemet, ugyanakkor az odavezető útban még több lépcsőfokot látok. Ezekhez valószínűleg több idő és lehetőség szükségeltetik, mint ami előttem áll. Mindazonáltal futok, ahogy bírok. Idén külföldi versenyt alapvetően nem tervezek, viszont remélem, hogy az őszi utcai versenyek fixek maradnak és színvonalasan tudok majd teljesíteni. A következő évről egyelőre nem merek nyilatkozni.
Úgy érzem, hogy fel vagyok készülve lelkileg az olimpia esetleges törlésére, mivel ez a bizonytalanság már egy hosszabb ideje tartó folyamat. Sajnálatos ez a veszély, de ha esetleg realizálódik, akkor tudomásul kell venni. Ez szerintem egy alapvető lecke egy élsportoló életében. Sokszor borulnak a tervek, ez van. A lényeg, hogy ne adjuk fel azt a küzdelmet, ami rajtunk múlik. A kiöregedés pedig engem egyelőre nem fenyeget. Most léptem csak az érett maratonisták korosztályába, ami reménységem szerint még 2024 után is eltarthat. Hála Istennek, az utóbbi időben az egészségem is sokat javult, így érzek magamban még bőven erőt."

- Csere Gáspár, maratonfutó, a 2018-as év maratoni országos bajnoka, olimpikon
1000 profi tipp futáshoz

1000 profi tipp futáshoz

Segítségedre van szükséged az edzésterved kialakításához? Legyél teljesen kezdő, vagy vár profi futó, cikkeinkben megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő edzésterveket.

 

1990 Ft 1590 Ft

Megnézem

Galéria / 11 kép

A koronavírus miatt törölt európai maratonok

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Kép

Világcsúcsot futott egy 90 éves futónő 400 méteren

Hihetetlen, hogy akár ebben az életkorban is futhat valaki magas szinten és versenyezhet rendszeresen, a német Melitta Czerwenka-Nagel ráadásul nem első alkalommal érte el ezt a megtisztelő címet.

Kép

Tatár Csilla: Ami nekem a futásban igazi szerelem, az az, hogy elképesztően igazságos!

Kislánykora óta rengeteget sportolt, ám pár éve a futásban találta meg igazán önmagát. Elképesztő felkészüléssel, kicsit több, mint 4 hónap után futotta le a félmaratont, és nem veti el, hogy túl a negyvenen maratonra készüljön. Tatár Csillát futásról, felkészülésről, vágyakról faggattuk.

Kép

28 éves a legrégibb férfi atlétikai világrekord, ami 400 gáton született

Kevin Young 1992 óta birtokolja a férfi 400 méteres gátfutás világrekordját. Az egykori atléta tegnap lett 54 éves.

Kép

Fördős Zé: "A futásban és a siklóernyőzésben több a közös, mint hinnétek!"

Bár a neve a főzéssel és az ételekkel forrt össze, a sport régebb óta az élete része, ráadásul a futás az egyik szenvedélye, szóval itt a helye nálunk! Azon túl, hogy kifaggattuk futási szokásairól, arra is megkértük, mutassa meg az egyik kedvenc futóösvényét, így a fotósorozaton ezt láthatod.

Kép

3 avokádós szendvics recept reggelre, amiktől eldobod az agyad!

Képtelenek vagyunk megunni az avokádót, és nem is akarjuk, hiszen számtalan fantasztikus hatása van a szervezetre. Mutatunk is 3 avokádós toast receptet, amiket érdemes bevezetned a reggeli rutinba!

Kép

Biztos vagy benne, hogy eleget eszel? Íme 5 jel, amiből az következik, hogy nem!

Már pedig borzasztóan fontos, hogy figyelj erre, máskülönben számíthatsz rá, hogy idővel hanyatlani fog az erőnléted futóként (is).

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem