Borítókép: A gyomrod a gyenge pontod? Egyél rendszeresen mangót!

A gyomrod a gyenge pontod? Egyél rendszeresen mangót!

Forrás: Getty Images
A futók számára nem ismeretlenek a gyomorproblémák, főként verseny előtt vagy közben, amikor az idegességhez hozzáadódnak még a különböző gélek is. Kész katasztrófa tud lenni, ugye? Erre jelenthet megoldást a rendszeres mangó-fogyasztás!

Nemrég egy új kutatásból kiderült, hogy a mangó fogyasztása hosszútávon segíthet megoldani az emésztési problémákat. Ez a gyümölcs egyszerre tartalmaz rostot és polifenolokat, amik közösen olyan hatékonyak puffadás és gyulladások ellen, mint a legjobb táplálék-kiegészítők.

A felmérést 4 hétig végezték, és 36 nő és férfi vett benne részt. Két csoportra osztották őket, de mindenki ugyanolyan étrendet tartott. Az egyik csapat tagjai naponta megettek egy mangót, a másikban pedig rost étrend-kiegészítőt fogyasztottak.

A végére az derült ki, hogy a mangó hatékonyabban oldotta meg a gyomorproblémák tüneteit, mint a táplálék-kiegészítő! Ez a hatóanyagait tekintve nem is annyira meglepő, viszont szuper hír, hogy nem sok benne a kalória, rettentő finom, és sokféle ételben lehet hasznáni, ha magában uncsi lenne!

Úgyhogy, ha te is gyakran küzdesz puffadással, esetleg hajlamos vagy hasmenésre, székrekedésre, próbáld csak ki!