gesztenye, étel,

Gesztenye, a karácsony sztárja - 5 ok, amiért ne maradjon ki az idei menüből!

Forrás: Unsplash/ Krzysztof Kowalik
Persze nem feltétlenül az agyoncukrozott gesztenyepürére gondolunk, amikor azt mondjuk, nagyon is érdemes gesztenyét fogyasztanod télen - pláne a következők miatt!

Millió féle egészséges gesztenyés sütirecept van fent a neten, de húsokhoz is kiváló a gesztenye, nem mellesleg remek nassolni való. Érdemes az ünnepi menüt úgy összeállítani, hogy ne csak guszta legyen, de a tápanyagtartalomról se feledkezz meg. Bővelkedjen zöldségekben, gyümölcsökben, mert ez a kulcs ahhoz, hogy pluszkilók nélkül, egészséges gyomorral vészeld át a karácsonyt!

A gesztenye is fent van a legnépszerűbb ünnepi ételek között - te se feledkezz meg róla!

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Hasznos az emésztés szempontjából

A gesztenye kalóriatartalma nem alacsony: 10 dekában majdnem 200 kalória van, ebből 36g szénhidrát, 1.3 g zsír, és 1.6g fehérje. De mellette tartalmaz rostot, C és B-vitamint, káliumot, kalciumot, mangánt is. A magas rosttartalom az, ami nagyon előnyösség teszi a gesztenyét: körülbelül 10 szem gesztenye fedezi a napi rostbevitel egyötödét. A rostok elemi fontosságúak a jó emésztéshez!

gesztenye, étel,
Forrás: Unspkash/Jametlene Reskp

Hosszú időre eltelít

A komplex szénhidrátok remek energiaforrásként szolgálnak. Míg a mandula és a földimogyoró a fehérjetartalom miatt hasznos, a gesztenye túlnyomórészt összetett szénhidrátokat tartalmaz, amelyeket a test lassan emészt meg, ezáltal stabil energiaforrást biztosít. A magas rosttartalmú és komplex szénhidráttartalmú ételek a vércukorszintre is jók, mert nem hirtelen emelik meg azt.

A C-vitamin segít, hogy a szövetek is egészségesek legyenek

Noha az immunrenerősítő hatását emelik ki legtöbbször, a C-vitamin nagyon fontos az erek, a porc, az izmok és a kollagén képződéséhez. Az antioxidánsok pedig védik a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól és segítik a vas felszívódását és tárolását.

A réz segít a vörösvértestek kialakulásában

A C-vitaminhoz hasonlóan ez az ásványi anyag is támogatja az erek, az idegek, az immunrendszer és a csontok egészségét, és elősegíti a vas felszívódását. Kutatások szerint körülbelül 10 darab sült gesztenye biztosítja az ajánlott napi mennyiség 21% -át.

Bio Szárított Goji bogyó 80 g

Bio Szárított Goji bogyó 80 g

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1515 Ft

Nincs benne koleszterint

Minimális mennyiségű zsír van csak benne, koleszterint pedig egyáltalán nem tartalmaz a gesztenye.