nightrun,futás éjszaka,éjszakai verseny

Az éjszaka hűvösét választotta több ezer futó szombaton - Virág-Erdélyi Zsófia és Csere Gáspár voltak a Generali Night Run hosszú távjának leggyorsabbjai

Forrás: Getty Images
Közel 4500-an vetették bele magukat a fővárosi éjszakába múlt szombaton, ám nem a klasszikus értelemben vett mulatozáson volt a hangsúly, hanem a futáson.

Összesen hat különböző versenyszámon lehetett rajtolni, a hetedik Generali Night Run-on. Az első rajtot fél 10-kor indították, az utolsót pedig este 10-kor, de a programok már délután elkezdődtek: Salomon futócipőteszttel, gyerekfutamokkal és előadásokkal, utóbbin Csécsei Zoltánnal, Csere Gáspárral és Túróczi Rékával lehetett hangolódni a későbbi futásokra.

A szervező Maratonman csapat a koronavírus miatti védekezés jegyében a 65 év feletti futók távolmaradását kérték az eseménytől, a ruhatárhasználtot szabályozták, kézfertőtlenítőket helyeztek ki több ponton, távolságtartásra kérték a futókat és szurkolókat, valamint az önkéntesek munkáját is átszabták kissé a frissítőpontokon és a célterületen. Idén a verseny összes útvonalát a főváros budai oldalán jelölték ki.

A félmaratoni futamot Csere Gáspár (1:07:13) és Virág-Erdélyi Zsófia (1:19:47) nyerte. Mind a két futó arról számolt be személyes közösségi oldalán, hogy elégedettek az eredményekkel. „Hosszú idő óta egy verseny, amiről nem úgy jöttem el, hogy lehetett volna jobb is. Elégedett vagyok magammal” – írta Zsófi Instagramján. Ami teljesen érthető, ráadásul eredményével abszolút TOP 10-en belül futott, pontosan a 10. helyen ért célba. A női mezőny második helyezettje a két hete Hegyifutó OB-t nyert Ménes Anita lett.

1000 profi tipp futáshoz

1000 profi tipp futáshoz

Segítségedre van szükséged az edzésterved kialakításához? Legyél teljesen kezdő, vagy vár profi futó, cikkeinkben megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő edzésterveket.

 

1590 Ft

1990 Ft

Eredmények:

21 km - Férfiak

1. CSERE GÁSPÁR 1:07:13
2. EGRI BALÁZS 1:12:44
3. KOVÁCS ÁDÁM 1:13:11

Nők

1. VIRÁG-ERDÉLYI ZSÓFIA 1:19:47
2. MÉNES ANITA 1:23:32
3. KOVÁCS-GARAMI KATALIN 1:26:29

További eredmények ITT találhatók.

Gratulálunk minden célba érkezőnek!