Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Futótémák az Instán – PB-vadászat életre-halálra

futás,futók
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Fit.Love.Réka új rovattal jelentkezik, amelyben az Instagramon megjelenő futójelenségeket veszi górcső alá!

Imádok futás közben képeket csinálni (legtöbbször jóbarátaim, az önkioldó és a tripod segítségével) és kiposztolni őket a közösségi média felületekre, ez nem titok. Évek óta hozzátartozik ez a kis szeánsz a futásaimhoz, nem minden alkalommal, de elég sokszor. Leginkább magamnak és emlékbe készítem ezeket a felvételeket, ami már önmagában is egy külön hobbinak számít nálam a futás mellett. Különösebb célom nincs vele, nem szeretnék ezreket motiválni, inspirálni, tippekkel és trükkökkel kiokosítani másokat, tényleg egyszerűen csak szórakoztat. Az, hogy ennyien kíváncsiak rám, tök jól esik persze, bár nem teljesen értem, hiszen szerintem tényleg semmi különös nincs bennem, egy vagyok a sok futó közül – mondjuk persze állati jó arc vagyok, ez nem is kérdés....

Arra gondoltam, hogy összeszedem azokat a jelenségeket, dolgokat, témákat, amik nap mint nap szembejönnek velünk az Instagramon – hol nevetséges, hol idegesítő, hol érthetetlen formában. Amolyan görbe tükörként szeretném leírni a gondolataimat és felmerülő kérdéseimet ezekről a jelenségekről – egy olyan felületről, amit én is használok és aminek én is ugyanúgy a részese vagyok.

Kezdjük a jelenség elején, amit nyitó témának választottam, a forgatókönyv a szokásos: elkezdesz futni, macinaciban, dorkóban, 1-2 kilométereket hol sétálva, hol kocogva.

Napról napra emeled a távot, már egyre kevésbé akarod kiköpni a tüdőd, élvezed, ahogy szépen fejlődsz, imádod az érzést, hogy valamibe belekezdtél és nem akarod abbahagyni. Aztán lemerészkedsz valamilyen közösségi edzésre, csatlakozol egy futóközösséghez, ahol megismerkedsz pár hasonszőrű, de már tapasztaltabb futóbolonddal, akik már olyan szavakkal dobálóznak, mint technikai ruházat, GPS-es óra, fartlek edzés vagy teljesítménydiagnosztika. Beleásod magad mélyebben a témába, ahogy egyre többet futsz, előfizetsz A futómagazinra, belépsz tematikus Facebook csoportokba, hétvégente minél több ismeretlen területet akarsz bejárni az új barátaiddal, karácsonyra már fastfashion göncök helyett mindenféle futós kütyüt és felszerelést írsz a wishlistedre. Amikor úgy érzed, a saját tempódból már kihoztad a maximumot, akkor szöget üt a fejedben a kis gondolat, amit amúgy is hallasz a futókörökben: keress egy edzőt. Az első dilemmád talán itt lesz: kit is válassz? Szakmai eredményeket és képzettséget, esetleg azt, hogy adott edző tanítványai milyen eredményeket érnek el, milyen ütemben fejlődnek, vagy azt, hogy milyen tökéletesen megkomponált pózolós vagy repülőfázisos képet posztol magáról az instán?

futás,futók,futócsoport
forrás: Pexels.com

Hozzáteszem, a döntésed semmiképp nem könnyű, hiszen ezer impulzus ér, a legjobb talán ebben az esetben olyan ismerőseid tapasztalatára hagyatkozni, akinek tutira bízol az ítélőképességében, ha saját élményed nincs adott edzővel kapcsolatban.

Én anno úgy kerültem az edzőm kezei közé, hogy ő volt a futóközösség szíve, ahova évekig jártam kezdő futó koromban, aztán pedig egy futótáborban tapasztaltam meg a módszereit, stílusát, edzéseit testközelből. Mindenkinek ajánlom, hogy azért csekkolja le, ki mellé szegődik el, mert nem mindegy, ki az, aki összeállítja majd a napi futóterved, pihenőnapjaid, keresztedzéseid és adott esetben még az étrended is. Mindannyian mások vagyunk, mindenkinél más technika működik – lehet, hogy amilyen edzésmennyiséget pl. az én testem elbír sérülés nélkül, az másnak túl sok, és fordítva. Picit elkalandoztam, de visszatérve: nem mindenkinek való és kell edző, van, aki szereti saját maga feszegetni a határait és összeállítani a napi rutinját, de azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a legtöbb ember mellett hasznos, ha van egy szakember, aki irányt mutat, motivál, ha kell, akkor leszúr vagy megdicsér és aki megpróbálja a folytonos fejlődést segíteni, amennyiben ez a célunk.

Mert hogy (lehet, hogy nem mindenkinél, de legtöbbünknél) bizony eljön az idő, amikor már nem elégszünk meg azzal, hogy könnyes szemmel, büszkén és boldogan konstatáljuk, hogy lefutottuk életünk első 10 kilijét, anélkül, hogy akár óránk lett volna vagy telefonos appal mértük volna, hogy mindezt 50 vagy 90 perc alatt hoztuk-e össze. Megéljük a kis sikerünket, vállon veregetjük magunkat, örülünk neki, de hamar elkezdünk többet akarni. Akár azt, hogy a távot növeljük, akár azt, hogy gyorsuljunk. Ilyenkor szoktak a legtöbben edzőt keresni, amikor a saját kis határainkat elértük és szeretnénk, ha valaki segítene sokkal többet kihozni belőlünk.

Persze, eleinte könnyebb dolgunk van: a legtöbb esetben önmagában az, hogy szakmai segítséget kapunk és az eddig talán hektikus futásokat felváltja egy rendszeres, változatos edzésekkel tarkított menetrend, fejlődéshez vezet. Látványos eredmények, hétről-hétre kiugró teljesítmény, óriási sikerélmények: jellemzően szerintem ilyenkor szokott elkapni a gépszíj sok embert (és kapott el pl. engem is anno, amikor még tempósabban futottam, mint most) és kezdődik el az őrült hajsza a PB-kért. Hajtunk, edzünk, benevezünk mindenhova is, mintha ez bármit is számítana.

Ami viszont fontos, hogy ilyenkor kell megpróbálni észnél maradni és megtalálni a középutat: nem kudarcként élni meg, ha adott verseny épp nem sikerült olyan jól, mint az előző, nem benevezni minden hétvégére egy újabb futamra, hogy megmutassunk maguknak (és leginkább másoknak), hogy mennyire bomba formában vagyunk és leginkább nem elveszteni a lelkesedést, ha véletlenül nem jön össze. Tudom, mondani könnyű, csinálni nehéz – de azt hiszem, az elmúlt időszak tökéletesen megmutatta, mi is a fontos igazán.

futás,futó,futónő
forrás: Pexels.com

A versenyek, tömegrendezvények betiltásával a konkrét célok elúsztak sokaknak – de miért van az, hogy azt gondoljuk, nem kellő motiváció önmagában az a mindennapokra, hogy futhatunk? Egészségesek vagyunk, nem fáj semmink, talán a szabadidőnk is kicsit több lett – miért gondolta most azt vajon sok ember, hogy összedőlt a világ a versenyek nélkül? Miért kell jobb híján virtuális versenyen vagy a belünket a szigeten kifutva bizonygatni magunknak (és mondom még egyszer, szerintem leginkább másoknak), hogy igenis mennyire kirobbanó formában vagyunk és csak a korona miatt nem futottuk meg életünk legjobbját ezen a tavaszon? Miért kell kiírni a kép mellé, amin hencegésképpen feltüntetted a 4:30-as tempót még azt is, hogy „laza kocogás”, miközben pár hónapja még egy PB kísérletednek volt ilyen kilométerátlaga? Számít ez bármit is – vagy tényleg ennyit számít?

Kinek akarsz megfelelni és kit akarsz túlszárnyalni? Ha magadat, az szuper, mindig az a legfontosabb és természetes is, hogy törekszünk mindig jobban és jobbak lenni. De tedd a kezed a szívedre és gondold át: a legjobb időd hajszolása mikor vette át a helyét annak, hogy jól érezd magad és élvezd a futást? És miért van az, hogy azt gondolod, 6 percesben már nem is olyan buli kocogni, mert az nyugger tempó és lassú? Miután le voltam sérülve, 6:30-7 perc közti ezreket futottam, most is a legtöbbször 5:45-6 perc körül megyek – de talán utoljára a kezdetek kezdetén, a macinacis, óramentes időszakban élveztem ennyire futni és voltam ennyire motivált, hogy futócipőt húzzak nap mint nap.

És eleve: miért kell címkézni a futásainkat? „Kocogás” (4:20-as tempó), „kis pörgés” (4 perc alatti ezrek), „levezetés” (4:40)? Komolyan?!

Tudod, ami egyikünknek a bemelegítő-levezető sebesség, az másnak űridő! Persze, értem én, hogy jól esnek az „Úristen, de király vagy!”, „Hihetetlen teljesítmény!”, „Szép volt, Tesó!” kommentek és mindenki szereti, ha kicsit körbe dicsérik, de picit próbáld meg néha távolabbról nézni a posztjaid.

Az Insta világában rengeteg komplexust és frusztrációt szül szerintem ez a számmisztika - tudom, hogy van, aki totálra elkeseredik attól, hogy nem fut olyan tempót vagy távot mint XY, és alapvetően azt gondolom, ezt mindenkinek magában kell elrendeznie de ha csak annyi értelme van ennek a kis szösszenetnek, hogy legközelebb átgondolod, mit írsz ki a posztod mellé, akkor már megérte.

Az 1 kilométer az 1 kilométer – 10 perces és 3:30-as tempóban is.

Galéria / 11 kép

Motivációs idézetek futóknak

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Kép

Büntetőkör #20 - Életútinterjú Bérces Edittel, a világ egyik legeredményesebb ultramaratoni futójával

Megérkezett a Büntetőkör podcastsorozat legújabb része, amelyben Simonyi Balázs ezúttal a futólegenda, Bérces Edittel beszélget!

Kép

Meddig futhatsz fáradtan és mikor tarts inkább szünetet?

A fáradtság érzése egy felkészülési időszakban normálisnak tekinthető, legalább is egy bizonyos szintig. Vagyis eljöhet az a mérték, amikor már többet árt a futás és muszáj pihenni.

Kép

Egyél sok friss fügét, mert csodafinom és rengeteg jótékony hatása van!

A füge a nyár második felének egyik legfantasztikusabb gyümölcse, ám itthon lehetne még sokkal népszerűbb is. A következők miatt kellene gyakran enned!

Kép

Ezt a 6 szabályt vedd figyelembe, ha most kezdesz futózsákot használni

Sokunk számára a futás önmagában is nehéz, adj ehhez az állapothoz még egy nehezítő körülményt, például egy futózsákot, amit terepfutásaidhoz vagy akár a városi közlekedés során szeretnél viselni.

Kép

3 természetes hatóanyag, ami segíti, hogy jobban aludj

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizd az egészséged, tarts a súlyod, mentálisan fitt maradj és persze tudd fejleszteni a teljesítményed. De mi van akkor, ha egyszerűen képtelen vagy jól aludni?

Kép

Saját testsúlyos edzés otthon, egy sérülés után: Vanessa Fraser futó mutatja, hogyan kell csinálni

Kőkemény edzés akár egy sérülés után úgy, hogy mindvégig a talajon kell csak dolgoznod: Vanessa Fraser kőkemény erősítő edzése következik a csípőre, a core és a farizmokra!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem