futótárs

Mi a legkedvesebb dolog, amit egy futótársad megtett érted? - Olvasóink, kollégáink válasza

Forrás: getty images
Rengeteg olyan történetet hallottunk már, ami arról szólt, hogyan segítették egymást a profi futók egy-egy versenyen. Mi viszont most arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóinknak, kollégáinknak milyen hasonló emlékeik vannak.

Sokszor elég egy motiváló mondat ahhoz, hogy teljesítsd a távot, máskor viszont arra van szükség, hogy valaki végig veled fusson a versenyen. Megkérdeztük az olvasóinkat, kollégáinkat, hogy nekik milyen témába vágó történetük van. Íme a válaszaik:

Kollégáink:

Amikor életemben először készültem edzésterv alapján az első 30km-es futásomra, Virág barátnőm megígérte, hogy eljön velem bringán az utolsó leghosszabb futásomra, ami 26 km volt. Én is sokat futottam vele, amikor a maratonra készült, és úgy érezte, ő is akar segíteni nekem, nagyon-nagyon cuki volt. Viszont úgy jött ki a lépés, hogy a legnagyobb szakadó esőben tudtunk csak elmenni, ami futás közben sem valami jó, de ő csak ücsörgött a bringán 2 és fél órán keresztül. Azóta sem tudok elég hálás lenni, hogy támogatott abban a futásban!"
Birta Brigi, vezető online szerkesztőnk

Olvasóink:

Mentálisan folyamatosan erősít: mert tudja, még fejben kicsit "gyenge" vagyok a hosszú, magányos futásokhoz, így gyakran kísér bicajjal, futva, és beszél hozzám, mondja a magáét, hogy eltereljen a 'miért csinálom én ezt?!' mélypontokról.
Farkas Adrienn
Felkeltett... rávett, hogy menjünk futni, amikor rohadtul nem volt kedvem... És ez fordítva is igaz.
Boros Zsuzsanna
Életem első 30 km-ének a végén, 26 km körül durva holtpontra kerültem. A húgom végigfutotta velem az utolsó 4-et, és közben mutogatta, hogy merre integessek és mosolyogjak, mert ott vannak a barátaim, akik szurkolnak nekem. Nagy lelkierőt adott.
Németh Dalma
Biztatott, amikor az első valódi ultratávomat (60 km) futottam. Együtt csináltuk végig!
Szikszai Ferenc
Az idei Spar maratonom 28. km-től megfájdult a térdem, és egy kedves futótársam biztatott, mellettem volt, kisért - persze futva - egészen 40km-ig. Majd elengedett ezzel a biztató mondattal: "Legyen az utolsó 2 km a tied! Megcsinálod!" Igen! Megcsináltam! Köszönöm Neked!
Orosz Edina
Amikor az edződ-futótársad, Szántó Nelli rád néz, és szó nélkül kávéra cseréli a futást!
Horváth Noémi
Egy idegen lány a Vivicittán mellém ért, látta rajtam, hogy teljesen szétestem. Kézen fogott, és együtt futottunk a váltópontomig. Nagy hálával gondolok rá.
Kovács Eszter
Nagy megtiszteltetés, amikor az edződ, Sipos Fanni megkérdezi, leszel-e vele egy csapatban, és az utolsó hegyi kaptatón vár, fut végig veled, majd kézenfogva futtok be és nyeritek meg a női csapatversenyt.
Zuberné Duka Krisztina
A Margitszigeten futva elvesztettem a kocsikulcsomat. Amint rájöttem, elkezdtem visszafelé futni és minden szembejövőt megkértem, hogy keresse. Kb. 40-50 ember az én kulcsomat keresve futott. Végül meglett...
Görgényi Adél
Elkísért az első félmaratonomon és az első maratonomon.
Varga Kata
Lefutotta velem a maraton utolsó 10 km-ét, gigadózis magnéziumot szerzett a görcsölö vádlimra. Hogy a sok együtt lefutott félmaratont ne is emlegessem.
Meláth Melinda
Megvárt a célban, mikor már midenki más elment.
Germán László
Kibírt velem egy maratont.
Molnár Andrea
Kimaradt egy frissítőm, egy vadidegen futó viszont a nála lévő 2 dl vizet odaadta nekem. Életmentő volt.
Kekk Evelin
Megvárt. Saját idejével nem törődve.
Pap Sándor
Biztat és hisz bennem minden egyes versenyen! Miatta kezdtem el futni. A legnagyobb boldogságot nemrég okozta, mikor előttem ért célba, és a nyakamba akasztotta az érmet. Ő az én Férjem!
Stróhmajer Szilvia
Első maratonomon féltávtól a célig kísért.
Kovács Nóra
A tesóm megvárt a cél előtt 50 m-rel, hogy kézen fogva futhassunk be az Őrségi félmaraton negyedmaratoni távján, ott, ahol a gyerekkorunkat töltöttük!
NB Eszter
Életem első 21 km-én végig futott velem. Nélküle nem tudtam volna célba érni! Az utolsó métereket már együtt futottuk a Ligeti Szörnyekkel.
Járfásné Takács Krisztina
Bekísért életem első Kinizsi100-asának utolsó 10 km-én.
Ágota András
Életem első maratonján, Stockholmban, mikor jött a fal - 35 km után- , megálltam és meg akartam halni. A férjem, aki velem futott végig, megfogta a kezem és együtt újra elindultunk. Neki is köszönhetem hogy 4 óra 8 perc alatt sikerült teljesítenem életem első maratonját.
Fogarasiné Veres Krisztina
Elkezdett miattam futni, mert tudja, hogy mennyire fontos nekem. Lenyomja velem az összes versenyt, amire menni szeretnék...
Horváth Brigi
Az első maratonomon, idén márciusban (Maratonfüred), a 40. km-nél begörcsölt a vádlim. Az egyik tókerülő futó fiú megállt ,és segített. Köszönöm Neki!
Potencsik Virág
Végigkísért egy terepfélmaratonon, kihozta belőlem a maximumot, így dobogóra is állhattam. Köszönöm, Ottó!
Józsa Rebeka
Nem hagyott lassulni a Szigligeti Félmaratonon.
Fodor Sarolta
Benevezett életem első félmaratonjára - anélkül,hogy megkérdezett volna. Így kezdtem, és azóta is futok! Hálám érte!
Gyulai Márta
Adott magnéziumot.
Csókási Zoltán
Az állandó támogatás, amit nyújt.
Rostás Eszter
Az állandó támogatása.
Perák Edit
Egyszer megetetett sütivel közvetlenül futás előtt, és rengetegszer, ha nem volt kedvem futni, akkor ő "zavart". A mai napig mindig kísér, és ott van minden futásnál- legyen az edzés vagy verseny.
Jeneiné Erika
Kihozta belőlem a Budapest Maraton 10km-én életem eddigi legjobbját ezen a távon! Végig nyulazta nekem a versenyt!
Bárkányi Andrea
A 33. Spar Maraton volt életem első maratonja, amit sosem futok le, ha nincs egy tapasztalt futó, aki elhitette velem, hogy képes vagyok rá. Amikor megcsináltam, elsőként gratulált!
Varga Erika
Hónapokig foglalkozott velem, majd végigkocogta mellettem az első maratonom. De ő több is, mint futótárs.
Adamek Gábor
Végigkísért az első 14 km-es körömön, és azóta is folyamatosan támogat. Azt hiszem, nélküle nem itt tartanék.
Tóth Karolina
Szeretnek. Illetve, ők vettek rá arra, hogy ne csak fussak, hanem versenyezzek is.
Horváth Katalin
Kifizette az első félmaratonomra a nevezési díjam egy részét.
Hunyadi Viktória
Nagyot estem az egyik spártai akadályfalról. Mindenki körém gyűlt, hogy nem ütöttem-e meg magam, és egy amerikai házaspár húzva-tolva, nagy nehezen átsegített az akadályon. Olyan hálás voltam, hogy nem kellett burpee büntizni!
Szepesi - Zoi Krisztina
Az hogy 2016 februárjában újra kirángattál a sáros erdőbe, hogy húzzam csak vissza azt a futócipőt. Mert Te tudtad, hogy sérülés, kihagyás ide-oda, annak a lábamon a helye! Végigtoltuk először - az azóta szokásos - 10 km-es körünket - és még hányszor már! Visszavezettél AZ ÚTra, emellett mindig hű futótársam vagy, és ezt nem győzöm megköszönni!
Borza Helga
Képes velem lassan futni!
smilerunmom
Segített, hogy eljussak a Garda félmaratonra.
dike_1981
Megjegyezte az Epipen használatát, hogy ha kell, beadhassa.
piros76fotorunner
Hozott nekem is szögestalpat a hegyi futásra.
wesselenyi
Végigfutott velem egy félmaratont, az én -nála sokkal lassabb- tempómban.
mimolya
Életem első félmaratonját végigfutotta velem, egyszer sem hagyott ott, hanem végig biztatott!
runalexa
Segített felkészülni életem első Night Run-jára (7km).
doraa_v
Cipelt a hátán a tavalyi Spartan Sprint 9. km-én, miután elszakadt a bokaszalagom.
beckydaka
Az első maratonom előtti éjszaka csodás motivációs üzeneteket küldött, amik másnap rengeteget segítettek!
mia.stilus
Mikor már nem bírtam tovább a nagy melegben futni, és elsírtam magam verseny közben, hátulról egy hölgy megfogta a kezemet, és az utolsó négy km-en végig biztatott, nem engedett megállni. Kézenfogva futottunk be a célba. Sose fogom elfelejteni.
gabriellapenzes
Végigkísért az első félmaratonomon...
mercedesz_runner
Az évem fő versenyén, a Szentendre Trailen (UTH) a célban várt, ahol hatalmas ölelést és puszit kaptam! Szavak nélkül egymásra borultunk. Soha nem fogom elfelejteni...
magyarizsanett
A kedvemért lassan fut.
csiligramm
Megértette és elfogadta, hogy visszavontam a maraton váltónkat.
food_revolution_
Életem elsö terepfutó versenyén -ami télen volt - nem hagyott egyedül, hanem az én tempómban futotta végig a jeges, havas utat velem!
punanimanyi
Az első 6-órás versenyemen a példaképemtől kaptam egy nagy ölelést, a start előtt.
szabo-andrea43
Neki köszönhetem a futás örömét, minden elért célomat. Ha nincs is ott a versenyen, lélekben mindig ott van velem, és a legtöbb kilométert neki futottam.
brigittapaulik
Végighúzott magával az első félmaratonom utolsó 2 kilométerén.
letoria.jpg

Olvasnál még a témában?