Borítókép: A futók 5 fogyókúrás aranyszabálya

A futók 5 fogyókúrás aranyszabálya

Forrás: Getty Images
Bizony, a futóknak máshogy kell a fogyásnak nekiállni, mint másoknak.

Ugyanis szükséged van elegendő energiára is, hogy biztosítsd a sporthoz szükséges energiát, de közben el kell érned a kalóriadeficitet is. Most eláruljuk, mire figyelj oda!

  • Lassan!
    Futók esetében a heti maximum 0,5kg súlyveszteség lehet jó, hiszen ha ennél drasztikusabban és gyorsabban veszítenél a súlyodból, akkor az már a teljesítményedre is rányomná a bélyegét, ráadásul az izomzatodból is menne le.

  • Üres hassal
    Az alacsonyabb pulzusszámon végzett egyenletes tempójú futásaidra bátran merészkedj el üres hassal, ezzel javítod a szervezeted zsíranyagcseréjét, tehát fogysz. És még az alap állóképességednek is jót teszel!
  • -15%-os deficit
    A jelenlegi kalóriabeviteledet maximum 15%-kal csökkentsd, és ezt jó lenne az elején monitorozni is. Vannak erre ma már jó appok, oldalak. Ha eddig 2000Kcalt fogyasztottál, az ebben az esetben 1700kcalt jelent a csökkentés után.

  • Pihenőnapi étrend
    Alapvetően nem szükséges a pihenőnapokon lecsökkenteni a szénhidrátmennyiséget azoknál, akik nem akarnak fogyni. De a diétázók esetében igenis az: sőt, a legjobb a felére lenyomni ilyenkor. De nyugi, pihenőnap úgyis kevesebb van, mint edzős!

  • Proteinre fel!
    Fogyassz legalább 20-25g fehérjét minden főétkezésnél, mert ezzel nem csak az izmaidat táplálod, de jól is laksz, amivel két legyet ütsz egy csapásra!