alhas,fájdalom,medence,izom,húzódás,futás

Mit jelezhet a futás közben jelentkező alhasi fájdalom?

Forrás: Getty Images
Egy biztos - jót nem jelent!

Az alábbi kérdés érkezett olvasónktól Rajnay Katához:

Üdvözlöm,

Fazakas Sándor vagyok, és egy kérdésem lenne. Nem vagyok nagy futó, heti 50-60 km a megtett táv, inkább a hegyi versenyeket szeretem. Egy ideje alhasi fájdalmam van, csak futáskor, akkoris inkább a gyorsításnál. Ma emelkedőre, jó emelkedőre mentem és nem éreztem futás közben. Viszont, ha 20km-t futok, estére már érzem, hogy ott van valami, és másnap alig tudok elindulni futni, gyalogláskor nem zavar. Lehet valami húzódás? EKO-val nem láttak semmit, medence RMN-nel sem láttak semmit. Egy ötletet szeretnék.

Köszönöm

Tisztelettel

Sándor

Kedves Sándor!

Amennyiben a képalkotó eljárások nem mutatnak alhasi-kismedencei eltérést, abban az esetben, gerinc és /vagy izom eredetű problémára gondolok.

Lehet az ágyéki szakaszon valamely eltérés, amely akár kisugárzó panaszokat okozhat, ami terhelésnél fokozza a gerincben az elváltozást. A másik opció így a leírás alapján, hogy a medence környéki izmok, a mély törzsizmok egyensúlya nem megfelelő, esetleg van egy előre billent medence a háttérben, aminél viszont a nem optimális állapotú izmok is generálhatnak alhasi panaszokat!

Javasolt lenne egy állapotfelmérés, a gerinc, mély törzsizmok vizsgálatára, illetve egy futáselemzés, ahol a mozgást lehetne megvizsgálni, hátha onnan jön a probléma!

Keressen bizalommal, ha tudunk a továbbiakban segíteni!

Üdvözlettel:

Rajnay Kata

Gyógytornászda szakmai vezető

www.gyogytornaszda.hu

TE IS KÉRDEZNÉL?

RAYNAI KATÁNAK IDE KATTINTVA TEHETED FEL A KÉRDÉSEDET, A TÖBBI SZAKÉRTŐNKET PEDIG ITT TALÁLOD!