ausztria,osztrák,erdő,természet,kirándulás

Futás és túrázás - csodálatos erdei útvonalak Ausztriában

Forrás: Österreich Werbung/Wolfgang Weinhaupl
Ha már teljesen biztonságos lesz külföldre utazni, kézenfekvőek lesznek a környező országok, hiszen pár óra alatt autóval csodaszép tájakra juthatunk el.

Amióta a járvány elindult, alapvetően is többen vágytak a szabadba, és biztonságosabb is volt a hazai erdőkben futni, kirándulni, túrázni, mint a városban sétálni. Mentálisan és fizikálisan is jót tesz a zöldben töltött idő, ezt nem is kell részletezni, hiszen feltölt, javítja a koncentrációt, csökkenti a kortizolszintet. Nem csak Magyarországon, de a környező országokban, például Ausztriában is csodálatos erdőket találni, így mi már azért várjuk egy kicsit, hogy az ottani hegyekben futhassunk vagy épp túrázhassunk a családdal!

Ausztriában különféle erdők sokasága csábít felfedezésre és kikapcsolódásra. A Karintiában található Hochrindl alpesi hágó tűlevelű erdejében egy legendák övezte forrás tör a felszínre. A tiroli Obergurgl cirbolyaerdeje igazi természeti különlegességnek számít. A Salzburg tartományban található Saalbach régióban erdei wellness, a felső-ausztriai Mühlviertel régióban pedig erdei légfürdő várja a vendégeket. Akik különleges erdei menedékre vágynak, azoknak ideális választás a stájerországi Gesäuse régióban található FourElements faházak.

De hova érdemes menni? Íme néhány tipp:

  • Waldviertel: Az Alsó-Ausztriában található misztikus Waldviertel régióban vízesések, különleges energiapontok, lápvidékek és csaknem végtelennek tűnő erdőségek várják a kirándulókat.
  • Stájerország: Ausztria erdőkben leggazdagabb tartománya egyedülálló természeti kincseket rejt. A kínálat a déli részek ártéri erdeitől a 2000 méteres magasságban található vörös- és cirbolyafenyvesekig terjed.
  • Böhmerwald: A felső-ausztriai Mühlviertel régióban található Böhmerwald (Cseh-erdő) minden évszakban megér egy látogatást. Különösen lenyűgöző az erdő mágikus nyugalma.
  • Bregenzi-erdő: A vorarlbergi régió az ország határain túl is ismert idilli természeti látnivalóiról, valamint a hagyományőrzés és modernitás összhangjáról a faépítészetben.
  • Silberregion Karwendel: Fenn a tiroli Karwendel-hegységben található egy völgy 2200 juharfával – a természet lenyűgöző színjátéka minden évszakban.
  • Lungau: A Salzburg tartományban található Lungauban 50% az erdők aránya, így a régió ideális választás a természetközeli kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez.