Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Fussanak a gyerekek is!

futás,gyerekek,futás gyerekek
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az apró gyerekek megállíthatatlanok és fáradhatatlanok. Az első lépéseik után a futás válik az alapvető helyváltoztatási formájukká. Sokat tehetünk azért, hogy ne nőjék ki túl hamar ezt az adottságot, és később is örömüket leljék a futásban.

A körülmények nem kedveznek az egészséges gyermekkornak. Általában kevesebbet mozgunk és többet eszünk, az iskolai testnevelés sok kívánnivalót hagy maga után, s a városi parkok és játszóterek is fogyatkozóban vannak. És mi a legegyszerűbb ok a korai eltunyulásra? Az iskolai regulázás, ahol az első naptól fogva azt hallják: „Ne rohangálj!” Előbb-utóbb megfogan a rossz tanács, és leállnak a futkosással.

„Fontos, hogy mozgásra bírjuk a gyerekeinket, ha nem akarjuk, hogy tespedt felnőttek legyenek belőlük.”

A 19 hónapos kislány most tanult meg futni... Rájött, hogy az első tétova lépések sokkal viccesebbek, ha gyorsabban szedi a lábát és közben a karjaival jobbra-balra kaszál, és csak akkor áll meg, ha valami érdekes levelet vagy bogarat kell szemügyre venni, mielőtt újra nekivág a végtelennek. Alapvetően nem ezért futunk felnőtt fejjel is? Hogy hamarabb odaérjünk valahová és közben jól érezzük magunkat kint a szabadban? „A futás a gyermekek természetes mozgásformája – szögezi le dr. Eero Haapala finn kutató, aki a testmozgás gyermekekre gyakorolt hatását vizsgálja. – A játék szerves része a futás.” Nehéz szívvel vehetjük ezt tudomásul a világ legfejlettebb országaiban, ahol az öt év alatti gyerekek nem egészen 10 százaléka teljesíti a korának megfelelő napi aktivitási normát (napi három óra aktív testmozgás), míg az 5–11 éveseknek is csak alig a negyede éri el a kívánt mennyiséget (napi egy óra).

Mozgáshiány

Ausztrál kutatók mélyre ástak az iskolai archívumokban, és arra a megdöbbentő következtetésre jutottak, hogy a mai gyerekek átlagos rész-ideje 1500 méteres futásnál másfél perccel rosszabb, mint volt 30 évvel ezelőtt. A mozgáshiány növekvő és általános probléma. Mi lehet ennek az oka? Vagy inkább ki? Leginkább a felnőttek, akiknek hetente leg-alább 150 perc aktív testmozgást kéne végezniük (ez az ajánlott minimum). „A gyerekeket mozgásra bírni létfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a következő generáció egészségesebb legyen – véli dr. Haapala. – De mit várhatunk azoktól a felnőttektől, akik közül legalább minden második (50–70%) túlsúlyos vagy kövér, és nem teljesíti még a minimálisan elvárt fizikai aktivitást sem?”

Tömeges elhízás

A kamaszkorba lépő gyermekek közel egyharmada túlsúlyos vagy kövér. Ami még rosszabb, a 2–15 évesek fejlődési tendenciáit vizsgálva világos, hogy az általános iskola évei alatt a gyerekek súlyfeleslegének gyarapodása folyamatos: minden ötödik gyerek kezdi az iskolát jelentős túlsúllyal, viszont több mint a harmaduk lesz túlsúlyos, mire elvégzi azt. A jelenség a legszegényebb réteget érinti leginkább. Az Egyesült Királyságban például annyira égető a probléma, hogy a londoni polgármester akciócsoportot hozott létre a gyermekek elhízásának megakadályozására.

Mindenki nyer

Érdemes számba venni a tömeges elhízás következményeit. Egyrészt borzalmasan sokba kerül mindez a társadalomnak, óriási összegre rúgnak az orvosi kiadások. Az elhízott felnőtteknél például hétszeres a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázata, és hajlamosabbak a szívbetegségekre és a depresszióra is. Ehhez képest a testmozgás nem csupán javítja a gyerekek közérzetét, hangulatát és állóképességét, hanem növeli a csontsűrűséget, hozzájárul az agy egészséges fejlődéséhez, segít a tanulásban, és nem utolsósorban boldogabbá tesz. Bizonyított tény, hogy azoknál, akik pici korukban eleget rohangáltak és ugráltak, kamaszkorukban nagyobb csontsűrűséget mértek, ami viszont csökkenti a csontritkulás kialakulásának a veszélyét időskorban. Egy másik tanulmány arra is rávilágított, hogy még a kamaszkorban elkezdett rendszeres edzés is mérsékelte később a testmagasság csökkenését (ami a gerincet érintő csontritkulás következménye).

Szellemi tartalék

Ahogy a felnőtt futókat is motiválja a testmozgás hangulatjavító élménye, a gyerekek is szó szerint kergetik a mozgással járó eksztatikus érzést, ami a szellemi képességeket is serkenti. A felmérések szerint a rendszeres testmozgást végző 5–11 évesek szülei nagyobb arányban (79%) vélték boldognak, kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak a gyermeküket. Ugyanebben a felmérésben a megkérdezett gyerekek 93 százaléka válaszolta azt, hogy kifejezetten élvezi a testmozgást.

A pubertáskorban olyan sok hormonális változás történik, hogy elengedhetetlen a mozgás, amivel a kamaszok kiadhatják magukból a feszültséget. A mozgás ráadásul nemcsak a közérzetünket, de az önbizalmunkat is javítja, rendben tartja a hormonháztartást, oxigént juttat a szervezetbe, és fokozza a vörös- és fehérvérsejtek termelését.

Nem mellékesen növeli a kitartást és az ellenálló képességet. Sok az olyan gyerek manapság, aki nem képes megbirkózni a kudarccal. A sportolással jár a versenyszellem megtapasztalása, a siker és a kudarc élményének megízlelése, és annak megértése, hogy egyik sincs a másik nélkül.

Kezdő lépések

Szerencsére a kisgyerekek alapból imádnak futkározni, már csak az a kérdés, hogy lehet megtartani ezt a jó szokásukat? Nos, ők a felnőtteket tekintik követendő példának. A kicsiknél nem az a lényeg, hogy elvigyük őket magunkkal futni, hanem hogy a futás része legyen a szabadban töltött időnek. Játékos sprintek séta közben, egy kis versenyzés – például az ülhet le, aki hamarabb ér oda a padhoz. Ebben nincs semmi kényszer, inkább szórakozás az egész.

Vigyázz, kész…

Ahogy a felnőtt futókat is edzésre sarkallja a versenyre készülés, a gyerekek is jobban odateszik magukat, ha van kitűzött cél. Hazai versenyeken a legkisebbek csak szülő, néhány esetben megbízott felnőtt (pl. testnevelő) felügyelete mellett indulhatnak – ez nem jelenti azt, hogy kötelező lenne együtt futni, de a pálya teljes szakasza belátható a szülők számára, így a legkisebb (lelki vagy fizikai) balesetnél azonnal ott a segítség. A gyermek korcsoport általában ingyenesen vagy 400–600 Ft/fő áron indulhat, és sok esetben nem is hirdetnek győztest, mindenki egyforma érmet kap.
Ajánlunk néhány versenyt:

BBU Föld Alatti Futás / Vásárhelyi Családi Futófesztivál és Félmaraton
2019. március 30. / Iskolai szervezés, ahol az ovisok 300 méteres távon is futhatnak. Edzettebb tesók, szülők itt akár félmaratoni távon is indulhatnak, így igazi családi buli a részvétel.

Telekom Vivicittá
2019. április 13. / A nagybetűs, klasszikus családi – és belépő szintű – futóverseny, ahol tényleg együtt kocoghat apraja-nagyja. A legrövidebb táv 940 méter.

CountryMan Trail
2019. október 5. / Kőkemény verseny ez ultra távval, de azért a kicsiknek indítanak 500 méteres mezőnyt is.

Miskolci Barátság Maraton
2019. szeptember 22. / 600 méteres a legrövidebb táv, ezen maximum 6 éves gyerekek indulhatnak.

SPAR Budapest Maraton
2019. szeptember 28–29. / Belépő futás a nagyok világába. 28-án a másnapi maraton legillusztrisabb vonalán futhattok a legrövidebb, 10 km-es távon. Ha picit belesétáltok, az se baj!

Gyermekcipőben

A sportszergyártók jobbnál jobb futó-cipőket ajánlanak kisebb méretekben is, galériánkban ezek közül mutatunk be párat:

Galéria / 5 kép

Gyerek futócipők

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Futóetikett koronavírus idején – városba és terepre

A futás szerepe felértékelődik a koronavírus és a kijárási korlátozás idején, ám nagyon nem mindegy, mikor, hol futsz és hogyan viselkedsz futóként. Lássuk a legfontosabb szabályokat és ajánlásokat!

Sándor Orsi: a futás számomra az igazi énidő!

Bár nem jön sportos családból, és mindig is vékony alkat volt, de a mozgás gyermekkora óta fontos szerepe az életének. Sándor Orsi modell, műsorvezető állandóan pörög, két fiút nevel, de mindig jut ideje a mozgásra is – és ezt most sem adja fel.

„A futás még jobban felértékelődött”

Vallja Janek Noémi, a tavalyi Ultra-Trail Hungary női első helyezettje, ám ezt biztosan sok futó gondolja ugyanígy a jelenlegi helyzetben. Mondhatnánk, hogy kiváltság, ami persze nem igaz, hisz a futás bárki számára elérhető – még most is.

Mi történik az izmaimmal, ha már 3 hete nem mehettem kondizni, és ez még hetekig így is lesz? A személyi edző válaszol!

Jó ideje tart már a #maradjotthon; a fanatikusoknak is le kellett már mondaniuk a konditermekről, hiszen lassan 2 hete azok is zárva vannak. Vajon mennyi idő alatt épülnek le a rendszeres súlyzózáshoz szokott izmok? Tehetünk valamit ez ellen? Az étkezésen érdemes változtatni, ha átalakultak az edzéseink? Farkas László személyi edzőnek tettük fel a kérdéseinket.

Karanténnapló 3. rész - Ruscsák Kriszta svédországi futós mindennapjai

Nemrég indult sorozatunkban külföldön élő magyarokat kérdezünk az aktuális koronavírus-helyzetről, és hogy ők miként élik meg futóként.

Ne dőlj be – ezekkel nem fogod erősíteni az immunrendszered!

Mindenhonnan azt halljuk, hogy az új koronavírus az idős emberekre és a legyengült immunrendszerű betegekre a legveszélyesebb. De mit tehetünk vajon mi magunk azért, hogy immunrendszerünk elég erős legyen ahhoz, hogy sikeresen fel tudja venni a harcot a betegséggel? Nos, szerencsére jó néhány immunerősítő praktika közül válogathatunk, ám azt is tudnunk kell, hogy nem feltétlenül azok a praktikák a leghatékonyabbak, amelyeket ezerrel osztogatnak ismerőseink a közösségi oldalakon...

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem