Borítókép: Télen mindig felszedsz pár kilót? Ha erre a 4 dologra jobban odafigyelsz, nem fogsz hízni!

Télen mindig felszedsz pár kilót? Ha erre a 4 dologra jobban odafigyelsz, nem fogsz hízni!

Forrás: getty images
Javában tombol a tél, ilyenkor pedig előfordulhat, hogy könnyebben raktároz a szervezeted, bármennyire is próbálsz odafigyelni a helyes táplálkozásra és mozgásra.

A következő, teljesen hétköznapi dolgok hatására viszont könnyebben elhízhatsz. Nyugi, azt is elmondjuk, mit tehetsz a negatív következmények ellen!

1. Nem vagy eleget a szabadban

Tény, hogy bent ülni sokkal kényelmesebb, mikor tombolnak a mínuszok, télen pedig amúgy is csökken a motivációd. Vegyél példát azokról a futókról, akiket a hideg sem rettent el! Ha nem szeretnél kint edzeni, az is bőven elég, ha elmész sétálni - gondolj bele, jobb időben mennyivel többet gyalogolsz, ezáltal pedig sokkal aktívabb lehetsz egész nap.

2. Kalóriadús ételeket kívánsz

Mivel télen emelkedhet a stressz szinted, olyan ételeket választasz, amik megnyugtatnak. Csak egy a bökkenő: ezek mind-mind hihetetlenül kalóriadúsak és gyakran tápanyagban szegények. Ahelyett, hogy minden este gyorskaját vacsoráznál, limitáld a fogyasztásukat heti egy alkalomra és otthon csak olyan ételeket tarts, amik egészségesek.

3. Rosszabb lesz a kedved

Ha rosszabb a kedved, depisebb vagy, akkor is többet ehetsz a kelleténél, ráadásul mozogni sincs túl sok kedved. Ebben az esetben mégis a sportolás a legjobb, amit tehetsz. Válassz egy pörgös lejátszási listát és állj neki! Ki tudja, lehet, hogy a hóban is megtapasztalod, milyen jó érzés is a runner’s high!

4. Nem alszol eleget

Ha rossz a kedved, nehezebben tudsz elaludni és korábban fel is kelsz. Pedig az alváshiány a fogyás egyik legnagyobb gátja, hiszen a pihenés kihat az éhségért felelős hormonok szintjére, ennek hatására pedig többet ehetsz a kelleténél - arról nem is beszélve, mennyire nyomott leszel egész nap. Mi a megoldás? Törekedj arra, hogy lefekvés előtt nem nyomkodod a telefonodat és nem tévézel, így sokkal könnyebben el fogsz aludni.

Ha ezeket a tanácsokat betartod, biztos, hogy észre fogod venni a pozitív változásokat!

Olvasnál még a témában?