edzés otthon karantén covid

Télen sem kötelező meghízni! Tippek, hogy tartsd a formád akkor is, ha nem sokat teszed ki a lábad a lakásból

Forrás: Getty Images
A kijárási korlátozás és a tél közeledte kifejezetten jó környezet a pluszkilóknak, de nem törvényszerű, hogy ebben a helyzetben mindenkinek fel kellene szednie egy kis felesleget, sőt!

Van pár tipp, amivel tarthatod a súlyod, sőt akár jobb formába is kerülhetsz!

  1. Ha már 8-ra biztosan haza kell érni, töreked rá, hogy időben ágyba is kerülj! Oké-oké, mindenkinek sok a tennivalója, és könnyű abba a hibába esni, hogy az alváson spórolod meg az időt, de egyáltalán nem kifizetődő hosszútávon. Számos egészségügyi kockázattal jár a kialvatlanság, de még a súlygyarapodásban is segít, szóval legkésőbb fél 11-ig mindenképpen bújj ágyba, ha jót akarsz magadnak. A decemberi JOY-Napok alatt a Media Marktban 5-10% kedvezménnyel szerezhetsz be Garmin és Fitbit okosórákat, amikkel többek között az aktivitásaidat és alvásodat is tudod mérni és analizálni!

  2. Amikor többet dekkol otthon az ember, hajlamos elhanyagolni a folyadékbevitelt, ami pedig az egyik legnagyobb segítséged abban, ha le szeretnél adni pár kilót! Ösztönzésképp tarts minden szobában, ahol gyakran megfordulsz egy nagy kulacs vizet, de ha főzöl magadnak valami finom teát és méz/cukor nélkül iszogatod, az is nagyon hasznos. Legjobb a maté vagy zöld tea, de egy-két hetes csalánteakúrát is beiktathatsz méregtelenítés gyanánt.

  3. Ha sokat vagy otthon, és mondjuk a kinti futást még be tudod iktatni, akkor is érdemes plusz mozgást bevezetni a mindennapjaidba. Hiszen a korábbi kiadós séták, ide-oda rohangálások elmaradnak. Reggel jöhet egy 15 perces nyújtás hengerezés, ebédidőben mondjuk 10 perc hasizom, vacsi előtt pedig 5X30 guggolás. Nem sok időt vesznek el egyszerre, mégis aktívabb lehetsz!

  4. Amikor kint rossz az idő, kinek ne esne jól egy forró leves? Készíts heti 2-3 alkalommal egy könnyű, alacsony kalóriatartalmú levest, és fogyassz belőle egy nagy tányérral ebéd és/vagy vacsora előtt. Ezzel elkerülheted, hogy utána egy nehezebb ételből edd túl magad. Ráadásul a folyadékbevitelednek is ad egy kis plusz a rendszeres levesfogyasztás!

  5. Ha elkél egy kis plusz segítség, a decemberi JOY-Napok kuponok között találsz a Forma Bontó Medicalba is egyet, amivel 50-60% kedvezménnyel vehetsz igénybe különböző szolgáltatásokat, például testfeszesítő kezelést.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy új edző- vagy futócucc mindig motivál a sportban, szóval érdemes kihasználni a Maratonman Depóba érvényes 20%-os kupont is!