Borítókép: Tavasszal könnyebb lefogyni, és el is mondjuk, miért!

Tavasszal könnyebb lefogyni, és el is mondjuk, miért!

Forrás: Kaboompics.com/Pexels
Kevésbé vagy éhes, és több kalóriát égetsz… és ez nem minden!

Nem mintha ilyenkor kisebb lenne a kísértés, mert bár nincsenek karácsonyi ünnepek meg forralt bor, de itt a húsvéti 4 napos hétvége, a sok-sok fagyi, grillszezon és a többi! Szóval, bár első blikkre nem tűnik egyszerű menetnek, igenis sokkal könnyebb tavasszal lefogyni, mint az év többi részében:

 • Kevésbé vagy éhes
  Kutatások szerint 80-90 kalóriával eszik mindenki kevesebbet tavasszal, mint mondjuk ősszel. A fogyás kulcsa pedig nem más, mint a kalóriadeficit. Ha pedig ilyenkor alapvetően is kevesebbet ennél, sokkal könnyebb még jobban meghúzni a nadrágszíjat, már ami a kalóriamennyiséget illeti!

 • Több kalóriát égetsz
  Amellett, hogy kevesebbet viszel be, az edzések alatt többet is égetsz el tavasszal és nyáron, mint a két hidegebb hónapban. Hiszen a testednek keményebben kell dolgoznia, hogy „lehűtve” tartson az izzadás által, mint a hidegebb időszakokban.
 • Motiváltabb vagy
  Egész egyszerűen ilyenkor vagyunk a fejben a legerősebbek, ha a fogyás a cél, hiszen mindenki szeme előtt ott lebeg a bikiniszezon, és hogy a strandon szeretne csúcsformában flangálni bikiniben. Arról nem is beszélve, hogy napsugarak hatására mindenkinek jobb a kedve is, és ilyenkor kutatások szerint is kisebb eséllyel esszük túl magunkat, vagy tör ránk a farkaséhség.

 • Többet iszol
  Mármint vizet. A folyadék-fogyasztás ilyenkor jelentősen megemelkedik, ami szintén segít a fogyásban. Hiszen egyrészt az agy szomjúságért és éhségért felelős részei egymás mellett vannak az agyban, ennek következtében gyakran összekeverjük a két érzést, és akkor is eszünk, ha amúgy szomjasak lennénk. Másrészt el is telít, ha több vizet iszol, tehát még kevésbé leszel éhes