keksz,proteinkeksz,fehérjekeksz

Főszerkesztőnk kedvenc proteinkeksze: megmutatja az őrületesen egyszerű receptet!

Nemrég találtam egy irányadó receptet, amit magam módjára átalakítottam, és olyan finom kekszecskék sültek ki belőle, hogy megosztom most itt is.

Azt azért előre kell bocsátanom, hogy nem vagyok egy nagy méricskélős, grammozgatós, hanem inkább amolyan érzésre sütős-főzős, de azért az arányok tisztán látszanak. Ha pedig túl száraz mégis, mehet bele több vaj, ha túl folyékony, akkor meg zabpehely, ennyi az egész.

Száraz hozzávalók:

  • Fél bögre fehérjepor (én vaníliásat és csokisat használtam vegyesen)
  • Nagyjából háromnegyed bögre zabliszt
  • Két evőkanál zabpehely
  • Sütőpor
  • Egy csipet só

Nedves hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál mandulavaj
  • 5 evőkanál vaj (nem margarin, hanem rendes vaj)
  • Vaníliakivonat
  • Agave szirup

Extra hozzávalók:

  • Keverhetsz a tésztába bármit, amit szeretsz, én például aszalt mangós-kókuszcsipszes és pisztáciás-goji bogyósat készítettem, de jöhet bele puffasztott rizs, csokidarabok, aszalt gyümölcsök vagy épp egész magvak.

Elkészítés:

Nincs más dolgod, mint összekeverni a száraz hozzávalókat és a nedveseket külön, majd egyben az egészet, végül pedig beletenni az extra hozzávalókat. 200 fokon 10 perc alatt megsülnek a kekszek, de azért figyeld!

Ha kipróbáltad a receptet, mutasd meg nekünk is! Töltsd fel az Instagramra és jelöld be rajta a @runnersworld_hu-t!