Borítókép: Ezekből az alapanyagokból bátran egyél többet, ha fogyni szeretnél!

Ezekből az alapanyagokból bátran egyél többet, ha fogyni szeretnél!

Forrás: pexels.com
A megfelelő diéta kulcsa mindenkinél más lehet, azonban minél kevesebb lemondással jár, annál hosszabb ideig lehet tartani egy adott étrendet.

A következő tippek segítenek abban, hogy ne válj házisárkánnyá az éhségtől, ha fogyni szeretnél, ugyanis sokan elfelejtik, hogy az alábbi fontos tápanyagok mennyiségére is odafigyeljenek. Ezekből ugyanis érdemes többet enned.

Minden étkezésnél fogyassz fehérjét és rostot!

A fehérje felpörgeti az anyagcserét, izomépítést, emellett eltelít. A rostok pedig elősegítik az emésztést, segítenek a fogyásban, emellett a tested inzulinválaszát is kiegyensúlyozottabbá teszik. Itt egy példa is a fehérje-, és rostdús napi menüre:

  1. Reggeli: omlett (fehérje) és spenót (rost) sajttal (fehérje), vagy chia puding (fehérje) erdei gyümölcsökkel (rost).
  2. Ebéd: sült csirke (fehérje) friss salátával (rost) és quinoával
  3. Vacsora: hal (fehérje) cukkinitésztával (rost) és paradicsomszósszal

Időzítsd a menüdet!

A stabil vércukorszint a fenntartható fogyás egyik alapja. Emiatt is vallják sokan, hogy érdemes többször keveset enni. A munkahelyedre is vigyél magaddal fehérjében gazdag nasikat, például olajos magvakat, joghurtot, amiket eszegethetsz két főétkezés között.

A zsírokról se feledkezz meg!

A zsírtól nem leszel kövér, csak arra kell figyelni, hogy ne telített, hanem telítetlen zsírsavakból fogyassz inkább. Ez a makrotápanyag sokkal gyorsabban eltelít, mint a finomított szénhidrátok, ráadásul az inzulinszintedre is pozitívan hat, emellett pedig a kettes típusú cukorbetegség kialakulását is csökkenti.

Olvasnál még a témában?