Borítókép: Fizioterápiára mész? Így készülj fel rá, ezt vidd magaddal

Fizioterápiára mész? Így készülj fel rá, ezt vidd magaddal

Forrás: getty images
Ha felkészülten érkezel a szakemberhez, sokkal izgalmasabb dolgokkal telhet el az első találkozásotok.

Ha valamilyen sérüléssel küzdesz, előfordulhat, hogy az orvosod fizioterápiát ír elő. Mi ez pontosan? Elég tág fogalomkör, ami magában foglalja a gyógytornát, a masszázst, az ultrahangos, vagy más elektromos kezeléseket és természetesen a gyógyvizes terápiát is. A kezelések segítségével fokozatosan nyerheted vissza az egészségedet és a szakemberek segítenek abban is, hogy a jövőben elkerüld őket, hiszen megerősítheted a gyenge pontjaidat és akár a tartásodon is javíthatsz.

Éppen ezért mondják most el fizioterapeuták, hogy mit tanácsolnak a pácienseiknek, mivel készüljenek az első alkalomra:

“Érdemes jegyzetet készíteni a sérülés kialakulásáról, időtartamáról, esetleg a kérdéseidet is összeírhatod, hogy mindenre választ kapj, amit csak meg szeretnél tudni”
Mark Buckingham, fizioterápiás szakember
“Az edzésnaplót ne felejtsd otthon, mert így pontosabb képet kaphatunk arról, milyen módszereket követtél, milyen keresztedzéseket végeztél”.
Alison Eose, fizioterápiás szakember
“A legjobb, ha a futócipődet is magaddal viszed, ha megoldható, hiszen a kopásából rengeteg hasznos információ kideríthető, amivel pontosabb lesz a diagnózis is.”
Buckingham
“Sokat segít az edzésről készült videófelvétel is, hiszen ezen látjuk, milyen az illető tartása mozgás közben és min kellene változtatni a siker érdekében.”
Buckingham
“Furán hangzik és a mai világban már elképzelhetetlen, hogy valaki ne vigyen telefont magával, de az eszközre szükség lehet a jegyzeteléshez, vagy akár videókat is lehet vele készíteni az előírt gyakorlatokról, így biztos, hogy nem fogod elfelejteni, mit kell csinálnod”
Buckingham

Ha te is bejelentkeztél már egy szakemberhez, akkor mindenképp készülj fel ezekből, hiszen így nem csak az ő dolgát könnyíted meg, de a megoldáshoz is sokkal hamarabb közel tudsz kerülni!

Olvasnál még a témában?