futás,hasi zsír,fogyás

Zavar az úszógumi? Ezzel a módszerrel fuss, hogy búcsút mondj a hasi zsírnak

Forrás: Getty Images
Úgy érzed, hogy hiába edzel, amennyit tudsz, és figyelsz is az étkezésre, csak nem akar eltűnni az a fránya hasi zsír? Pedig a mozgáson nagyon sok múlik: ha a következőket betartod, sokkal könnyebb lesz megszabadulni az úszógumitól!

A testmozgás gyakorlatilag minden fajtája segít abban, hogy lemenjen a hastájékról a felesleg, ám nem kérdés, hogy ennek a legegyszerűbb módja a futás. Nem kell edzőtermi tagság, nem kell órarendhez igazodni, csakis egy cipő szükséges, no és persze némi elszántság. Viszont ha tényleg látni szeretnéd az eredményt, akkor fegyelmezettnek kell lenned, és figyelned kell arra, hogyan is edzel.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft

Kell az intenzitás

Steven McDaniels személyi edző, a floridai Beacon College fitnesz és szabadidő tevékenységek részlegének igazgatója szerint a heti ötszöri 30-60 perces közepes intenzitású edzés a legideálisabb. Az intenzitás növelésével pedig még eredményesebb lesz az edzés. Azt viszont szerinte mindenképp érdemes betartani, hogy kezdőként a sétával indíts, majd jöhet a kocogás, és csak utána a futás.

Amikor megszokja a test a futást, akkor érdemes beállítani az edzés mennyiségét és intenzitását attól függően, mennyi a súlyod és milyen edzett vagy. Ha pedig fizikailag aktív vagy, akkor érdemes növelni az edzések intenzitását ahhoz, hogy több kalóriát égess el. A kezdők azért égetnek könnyebben több kalóriát, mert az ő testük még nem szokta meg a testmozgást, a terhelést. Az edeztteknek viszont keményebb edzés szükséges a cél eléréséhez. Tehát azt javaslom, hogy a haladók rövidebb, de magasabb intenzitású intervall edzéssel próbálkozzanak, a kezdőknek a hosszabb, kiegyenlítettebb edzést ajánlom.
vallja a szakember.