zöldség, főzés,

A 10 legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldség, ami telis tele van tápanyaggal

Forrás: getty images
A zöldségek elemi fontosságúak az egészségesen étkezők számára, de akkor is kihagyhatatlanok, ha szeretnél leadni néhány kilót. Mutatjuk is, melyeket lenne érdemes minél gyakrabban enni az alacsony szénhidráttartalom miatt! A Runner's World írása.

Ha figyelsz az egészséges étkezésre, de az is a céljaid között van, hogy leadj pár kilót, akkor biztosan tudod, hogy a fogyás 30%-ban az edzésen, 70%-ban az étkezésen múlik. A zöldségek pedig nagyban hozzájárulnak a súlyvesztéshez és az egészséges életmódhoz - persze csak ha jól fogyasztod őket.

Ha próbálsz figyelni a szénhidrátbevitelre, akkor érdemes a picit kalóriadúsabb zöldségekkel, például a krumplifélékkel, a sütőtökkel, a sárgarépával óvatosan bánni, ám a következőket akár minden nap eheted nyersen, grillezve, turmixolva: a lényeg, hogy fogyaszd őket, mert rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal, rostokkal töltenek fel.

A következő 10 zöldség tényleg nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz!

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.

Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!

 

 

 

3995 Ft

4995 Ft