pulay szilvi,edzés,online edzés,eddz otthon

Te milyen fitt szokásokat tartasz meg a karantén időszakból?

Mert bizony hozott hasznos változásokat a kijárási korlátozás időszaka!

Azt hiszem nem túlzok, amikor azt mondom, hogy a koronavírus miatti kijárási korlátozás mindannyiunk életébe kisebb-nagyobb változásokat hozott, nem csak rövid, de hosszú távon is. Van, aki tökélyre fejlesztette a kenyérsütési technikáját, van, aki megtanult egy új nyelvet, mások a kertjük gondozására tudtak több időt szánni. A legtöbb irodai munkát végzőből home office-oló lett, a barátnős kávézások helyszínéül is az online tér szolgált, és volt időszak, amikor a kimozdulás a napi egyszeri boltba járásban ki is merült.

pulay szilvi,edzés otthon,otthoni edzés
Nálam az otthoni edzések tökélyre fejlesztése volt az egyik fontos projekt.

A sportolási szokásaink is megváltoztak: se versenyek, se közösségi futások, se események, se nagy létszámú edzések. Más megoldások után kellett néznünk a motiváció fenntartására és fittségünk megőrzésére. Nem beszélve a táplálkozásunkról, az egészséges étkezés fenntartásáról-sokaknál ez is borult. Vagy épp ellenkezőleg?

Nézzük meg, melyek azok a fitt szokások, amelyeket a karantén hozhatott, de érdemes a 4 falon kívüli életünkbe is átvinni:

  • Egészségesebb étkezés
    Bár a házhozszállítás dübörgött a karantén alatt, a legjobb, amit tehettünk az egészséges táplálkozásunk érdekében, az az, hogy saját magunk készítettük el az ebédet, vacsorát. Ez a megoldás - nem mellékesen- pénztárca kímélőbb is! Persze, tudom, hogy sokan többet nassolgattak otthon, de ha megfelelő élelmiszerekkel töltötted fel a kamrát és a konyhát, akkor érdemes ezt továbbvinned, és a jövőben is gyakrabban foglalatoskodnod a főzéssel.

  • Befelé figyelés
    A karantén alatt jut(hat)ott időnk olyan dolgokat is átgondolni, melyeknek a rohanó hétköznapokban nem, vagy alig szenteltünk időt. A megnövekedett énidőt relaxálásra, önfejlesztő könyvek olvasására, elmélkedésre is fordíthattuk. (Persze, azok a szülők, akik a távoktatással is foglalkoztak, sajnos csak vágytak erre, sajnos.)

  • Sport
    Szerencsére a futás nem volt tilos! A home-office rugalmassága megengedte, hogy akár napközben is futócipőt húzzunk, és ilyenformán is levezessük a stresszt.

  • Több pihenés (többgyerekes szülők most ne figyeljenek)
    Mivel a legtöbbeknek a munkahelye a „másik szoba” lett, így például az utazással megspórolt időt pihenésre lehetett fordítani. Egy kicsit több pihi már sokunknak hiányzott!

    Online edzések
  • Az online edzésekre szintén rengetegen rákaptak, hiszen sokaknak ez jelentette a felüdülést a sok otthon ülés alatt. A programokat szakmai irányítás mellett, még is otthonról lehetett követni. A Live-olás nagy népszerűségnek örvendett, hiszen ez tudta visszahozni leginkább az élő edzések hangulatát. Persze, jó érzésre lesz a jövőben többet menni közösségbe, de idő- és pénzspórolás szempontjából érdemes egy-egy live edzést a jövőben is a programban tartani.
TIPP

Csatlakozz a Pulay Szilvi-Mozgásban az életed június 18-án startoló LIVE WORKOUT PROGRAM-sorozatomhoz. Eddz 4 héten át heti két alkalommal, légy részese egy sportos, motiváló közösségnek és lendül formába nyárra! Részletek ITT!