koronavírus,félmaraton,beltéri edzés,Vértes Terep Maraton

Félmaratont futott a saját lakásában a pécsi futó

Forrás: Török András
Nálunk is megérkezett a híre az első beltéri futás történetének.

„Ha valaki két hónapja azt mondja egy Zengős edzésen, hogy ma a Vértes Terep Maraton helyett a saját lakásomban fogok futni egy félmaratont a hűtőtől a szobáig…” – írja közösségi oldalán Török András futó, miután tegnap lefutott egy félmaratont a saját lakásában.

„Jelen helyzetben főleg egyedül futok, és olyan helyeken, ahol tényleg nincsenek emberek, vagy sötétben, este az erdőben. Jött egy ötlet, hogy ezt otthon is meg lehetne csinálni. Hallottam két külföldiről, akik maratont futottak az erkélyen, vagy épp a szobájukban” – meséli a pécsi futó a tegnapi házi versenyről.

koronavírus,félmaraton,beltéri edzés
Forrás: Török András
Török András az otthonában, a szokatlan futást követően.

„Tervezni nagyon nem kellett. Van egy kis folyosó a konyha mellet, ennek hosszabbításaként két szobán keresztül tudok futni egyenes vonalban. Ez 10 méter 30 centi hosszú. A lakásom 58 m2, szóval nem épp hatalmas. Ezt az „útvonalat” találtam a legalkamasabbnak. Már csak több mint kétezerszer kell fordulni. Először próbaképp 1 km-t futottam, majd egyik nap hirtelen jött a félmaratoni táv ötlete. Futás közben nem álltam meg, túl nagy tempót sem tudtam, de 2 óra alatt azért sikerült. Gondolkodtam már hosszabb távban is."

„Akik hasonló futáson gondolkodnak, nyugodtan vágjanak bele, nem egy mindennapi élmény…” – zárja gondolatait András, akinek azért mára beállt a vádlija, talán a szokatlanul sok hátraarctól. A rendhagyó futópályán történő menetelés szerencsére nem okozott zavart a társasházon belül, mert jó a szigetelés – tudtuk meg az indoor futás első hazai képviselőjétől.