Borítókép: Fejlődni sosem késő!

Fejlődni sosem késő!

Az önismeret egy ingoványos talaj, amire mindenki odatéved az életének egy szakaszában. Van, aki mélyebben beleás a lelkébe, míg mások hamar elhagyják a fejlődés lehetőségét, mivel nem megy olyan gyorsan, ahogy azt elképzelik. Pedig igenis megéri belefektetni az időt és energiát önmagunkba, hiszen ez fog megtérülni az élet folyamán, nem pedig más.

Sosem késő elkezdeni

Egyre többet találkozhatunk olyannal, hogy a 30-40 éves korosztály kiégést tapasztal, aminek hatására felkeres egy coach-ot vagy egy önsegítő csoportot. Ez mind szép és tökéletesen hasznos eljárás, mégis, igazán csak akkor lepődnek meg, ha találkoznak ott egy (vagy több) jócskán nyugdíjaskorú résztvevővel. A legtöbben azt gondolják ilyenkor, hogy vajon mit akar még megismerni önmagán egy 65-70 éves ember, és vajon milyen tervei lehetnek a jövőre nézve? Pedig hidd el, rengetegen vannak, akiknek a nyugdíjas koruk után kezdődik el igazán az élet.

Nincs olyan, hogy késői időszak arra, hogy valaki kipróbálja azt, hogy mikor és hogyan tudja valóra váltani az álmait. Az öröklött családi minták már kisgyermekként bevésődnek az ember életébe, ezért azokat csak sok és kitartó önmunka árán lehetünk képesek felülírni. Ehhez nem kell mást tenni, mint segítséget kérni, hogy valaki fogja a kezed ezen a rögös, de hasznos és örömteli úton.

Mindenki profitál belőle

Legyen szó párkapcsolatról vagy családról, a megfelelő önismeretből mindenki csak profitál. Hiszen akár nagyszülő-szülő és unoka dolgozik együtt, akár egy pár, a lényeg, hogy mindenki nyitottan álljon a kérdésekhez és önmaguk megismeréséhez. Rengeteget tanulhatunk magunkról, egymásról és a kapcsolataink mögött megbúvó rendszerekről, amiket megvizsgálva eldönthetjük, hogy azok hasznosak vagy sem a továbbiakban.

Míg régen a fiatalok fordultak az idősekhez tanácsért, ha felmerült egy probléma az életükben, addig ma már örömmel láthatjuk, hogy ez akár fordítva is megoldható, nem fél senki attól, hogy kényelmetlen helyzetbe kerül.

Kolozsi Mariann is egy olyan coach, akihez maximális bizalommal fordulhat minden korosztály, bár ő maga meglehetősen fiatal. Mára talán eljutottunk odáig, hogy ne a kor alapján ítéljük meg a másikat, legyen szó problémáról vagy éppen egy segítő kézről.

Érdekel az önismeret és szívesen elmerülnél benne, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Hidd el, biztonságos és garantált sikerélményt nyújt, ha hajlandó vagy tenni érte, és magadba fektetni az időt és energiát. Keresd Kolozsi Mariann oldalát és olvass a témában, hogy könnyebb legyen eldönteni, hogy ez az út a megfelelő-e a számodra!